Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Χαρίτσης-Σαρακιώτης: Μνημείο διαστρέβλωσης τα στοιχεία για τις δαπάνες για Έρευνα-Ανάπτυξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς τα στοιχεία για τις δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη το 2020 κατηγορούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Γιάννης Σαρακιώτης.

«Προσηλωμένη στη γνωστή πια τακτική της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προέβη σε μία ακόμη λαθροχειρία, σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στις δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη για το 2020», επισημαίνουν οι κύριοι Χαρίτσης και Σαρακιώτης.

Εξηγούν ότι «το υπουργείο αποκρύπτει εντέχνως ότι προέβη στη μικρότερη αύξηση δαπανών των τελευταίων ετών για την Έρευνα και την Ανάπτυξη και αντί να απολογείται γι αυτή την επιβράδυνση, σε σχέση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζει μιλώντας μάλιστα για τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάζει την αύξηση των δαπανών κατά 135,8 εκατ. ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019 ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας, αλλά τα πραγματικά στοιχεία είναι αμείλικτα, τονίζουν οι κύριοι Χαρίτσης και Σαρακιώτης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πραγματικά ποσά:

2019: αύξηση κατά 158,35 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018
2018: αύξηση κατά 140,88 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017
2017: αύξηση κατά 284,25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

«Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον», τονίζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ