Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

COP26: «Πυρά» Μπάιντεν για Κίνα και Ρωσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κόντρα ΗΠΑΚίνας συνεχίζετια με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέπραξε «ένα σοβαρό λάθος» που δεν προσήλθε στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη και «περιφρόνησε» τη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πυρά Μπάιντεν για Κίνα και Ρωσία

«Πιστεύω ότι ήταν ένα σοβαρό λάθος που δεν προσήλθε η Κίνα. Ο υπόλοιπος κόσμος κοίταζε την Κίνα και αναρωτιόταν, τι έχουν να φέρουν;», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι ένα γιγάντιο ζήτημα και το περιφρόνησαν. Πώς γίνεται κάνοντας αυτό να διεκδικούμε την οποιαδήποτε ηγεσία», συμπλήρωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Επιλέγοντας να μη συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, ο Κινέζος πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να επηρεάσει ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη», συνέχισε ο Μπάιντεν. «Το ίδιο ισχύει και για τον Βλαντίμιρ Πούτιν», συνέχισε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος επίσης δεν παρευρέθηκε σε αυτές τις δύο συνόδους.

Ο πρόεδρος Σι αρκέστηκε να στείλει ένα γραπτό μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της διάσκεψης, χωρίς να έχει σχεδιαστεί καμία παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης ή βίντεο για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι επρόκειτο να προσέλθουν στη διάσκεψη να μιλήσουν δια ζώσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ