Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Εντοπίστηκε νεκρό προστατευόμενο κρι κρι στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα θηλυκό προστατευόμενο, κρητικό κρι κρι σκότωσαν κατά τη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου άγνωστοι, εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων της Σαμαριάς. Το ζώο εντόπισε νεκρό ο δασοφύλακας, ο οποίος άκουσε πυροβολισμούς.

Tο Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23.55 ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων. Συνεχίζει, λέγοντας πως άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι «δυο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τραπήκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα».

Δυστυχώς σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, έναν θηλυκό Κρητικό Αίγαγρο σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού, αναφέρεται. «Πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν “μαγκιά” την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευόμενων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της ΠΕ Χανιών», επισημαίνεται.

Το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού. Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και ενημερώνει τους Χανιώτες ότι «βρίσκεται εδώ για την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ