Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ελληνίδα σκαρφαλώνει στα 4.892 μέτρα στην Ανταρκτική για το περιβάλλον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής ύψους 4.892 μέτρων θα επιχειρήσει να ανέβει η Βανέσα Αρχοντίδου, πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact). Στις πλάτες της θα «μεταφέρει» το μήνυμα ότι: πρέπει να δράσουμε άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής θα συζητηθεί εκτενώς στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στην Γλασκώβη. Διακόσιες χιλιάδες εκπρόσωποι, από 195 χώρες, θα επιχειρήσουν να βρουν λύσεις και να επιλύσουν τις διαφορές των χωρών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει με… βουνό, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Time.

Το όρος Βίνσεν αποτελεί μια από τις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου και η αποστολή του προγράμματος Seven Summits ξεκινά στις αρχές Δεκεμβρίου. H ελληνική αποστολή έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Βανέσα Αρχοντίδου, μητέρα δυο παιδιών, έχει ανέβει στις έξι από τις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου και είναι μέλος της πρώτης ελληνικής γυναικείας ομάδας που ανέβηκε το Μάιο του 2019 το Έβερεστ. «Ως ορειβάτης θέλω κάνω την αποστολή μου να σημαίνει κάτι για όλο τον κόσμο. Να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενημέρωση και η επικοινωνία. Η αποστολή ξεκινά σε ένα μήνα. Οι προηγούμενες αποστολές ήταν πιο προσωπικές. Τώρα αισθάνομαι το “βάρος” ότι πρέπει να ανταπεξέλθω, γιατί μεταφέρω αυτό το σημαντικό μήνυμα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βανέσα Αρχοντίδου.

vanesa
FACEBOOK

Στο πλευρό της η Ελληνίδα αλπινίστρια, εκτός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την υποστήριξη γυναικείων οργανισμών όπως το iforU, τη MeXOXO, το θεσμό των Greek International Women Awards (GIWA), που στοχεύουν στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών. Παράλληλα, παροτρύνουν τις γυναίκες να δράσουν ως ηγέτες και φορείς της αλλαγής.

«Ηγεσία, σημαίνει ομαδικότητα, αλληλοϋποστήριξη και συμμετοχή. Το iforU, ως οργανισμός ενδυνάμωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει τη συγκεκριμένη ενέργεια μέσω της δικτύωσης. Κάθε βήμα της Βανέσας προς την κορυφή της Ανταρκτικής, αντικατοπτρίζει, κάθε μια γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, επιχειρηματία, φίλη, που προσπαθεί να κατακτήσει την δική της κορυφή», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του iforU, Δανάη Μπεζεντάκου. Η αποστολή η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, αναμένεται να ολοκληρωθεί διασχίζοντας με σκι τα τελευταία 111 χιλιόμετρα, μέχρι τον Νότιο Πόλο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ