Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ουίλιαμ: Να συγκεντρωθούμε στη διάσωση της Γης, όχι στα διαστημικά ταξίδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιματική αλλαγή και επέκρινε την «κούρσα» για την κατάκτηση του διαστήματος και για τον διαστημικό τουρισμό, τονίζοντας ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου θα έπρεπε αντί για αυτό να επικεντρωθούν στο πώς να σώσουν τη Γη.

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου να είναι συγκεντρωμένα στην προσπάθεια να διορθωθεί αυτός ο πλανήτης, όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος για να ζήσουμε», τόνισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλώντας στο BBC. Επίσης, ενόψει της διάσκεψης COP26 για το κλίμα, τόνισε ότι οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να περιοριστούν στα έξυπνα λόγια, χωρίς αρκετές δράσεις.

Ο δούκας του Κεϊμπριτζ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κλιματικού άγχους στους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, τόνισε ότι θα ήταν μια «απόλυτη καταστροφή» αν ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Τζορτζ, αναγκαστεί να μιλά για το ίδιο θέμα σε 30 χρόνια, όταν θα είναι πια πολύ αργά. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι άποψή του άλλαξε από τότε που έγινε πατέρας. «Θέλω τα πράγματα που έχω απολαύσει εγώ- η ζωή στην ύπαιθρο, η φύση, το περιβάλλον- να υπάρχουν για τα παιδιά μου. Και όχι μόνο για τα δικά μου, αλλά για τα παιδιά όλων», δήλωσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ