Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Σώθηκε άλκη που περιφερόταν με λάστιχο αυτοκινήτου στον λαιμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άλκη που κυκλοφορούσε με λάστιχο αυτοκινήτου στον λαιμό για δύο χρόνια απελευθερώθηκε με την βοήθεια αξιωματούχων της υπηρεσίας του Κολοράντο, ΗΠΑ, για τα πάρκα και τα άγρια ζώα. Οι άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάφεραν να ναρκώσουν την άπιαστη άλκη και να αφαιρέσουν το ελαστικό από τον λαιμό της.

Η άλκη απελευθερώθηκε από βάρος περίπου 16 κιλών με την αφαίρεση του ελαστικού, των σκουπιδιών που είχαν μαζευτεί μέσα σε αυτό και την κοπή των κεράτων.

elafi
TWITTER

Το βάρους 270 κιλών, ηλικίας 4,5 ετών ζώο εντοπίστηκε κοντά στο Pine Junction, νοτιοδυτικά του Ντένβερ, το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή ήταν η τέταρτη προσπάθεια που έκαναν μέσα σε μία εβδομάδα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι για να πιάσουν και να βοηθήσουν την άλκη.

Τελικά, αναγκάστηκαν να κόψουν τα κέρατα του ζώου, καθώς ήταν αδύνατο να κοπεί το ελαστικό. «Θα προτιμούσαμε να κόψουμε το λάστιχο και να αφήσουμε τα κέρατα, αλλά η κατάσταση ήταν δυναμική και έπρεπε να το βγάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο», εξήγησε ο Σκοτ Μέρντοκ, που έκανε την «επιχείρηση» μαζί με τον συνάδελφό του, Ντόσον Σουάνσον.

Η επιχείρηση

Οι δύο αξιωματούχοι εντόπισαν το ζώο ανάμεσα σε κοπάδι, έπειτα από αναφορά ντόπιου ότι το είχε δει πρόσφατα στην περιοχή. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ο λαιμός του ζώου ήταν σε καλή κατάσταση, παρά τη διετή ταλαιπωρία του. «Η γούνα είχε αφαιρεθεί λίγο και υπήρχε μία μικρή ανοιχτή πληγή, ίσως στο μέγεθος κέρματος, αλλά κατά τα άλλα φαινόταν πραγματικά καλά», δήλωσε ο Μέρντοκ. «Στην πραγματικότητα, σοκαρίστηκα με το πόσο καλά φαινόταν», παραδέχθηκε.

elafi2
TWITTER

Το ζώο εθεάθη για πρώτη φορά με το λάστιχο στον λαιμό τον Ιούλιο του 2019, κατά τη διάρκεια της καταγραφής του πληθυσμού άλλων ζώων στην περιοχή. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας δηλώνουν ότι έχουν δει και άλλους εκπροσώπους του είδους, όπως και ελάφια, ταράνδους, αρκούδες να μπλέκονται σε αντικείμενα όπως κούνιες, αιώρες, σχοινιά απλώματος ρούχων, διακοσμητικά φωτάκια, τέρματα ποδοσφαίρου, φιλέ για βόλεϊ και έπιπλα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ