Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Υπολείμματα από 13 τόνους καφέ ανακύκλωσαν στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπολείμματα από 13 τόνους καφέ έχουν ανακυκλωθεί έως σήμερα μέσω του έργου «κάΦσιμο», που υλοποιεί σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, η ΑΜΚΕ ΙnCommOn- Innovative Communities Onwards και ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο με τη συλλογή υπολείμματος καφέ από περίπου 70 καφετέριες.

Ανακυκλώθηκαν υπολείμματα 650.000 καφέδων, εκπαιδεύτηκαν 240 άτομα στη διαλογή στην πηγή και στη διαχείριση οργανικών αποβλήτων, 76 σημεία εστίασης έχουν ζητήσει να γίνουν μέρος του καΦσίμου, και πάνω από 1500 άτομα έχουν ενημερωθεί για τις δυνατότητες αξιοποίησης του υπολείμματος καφέ.

Τον Οκτώβριο, το έργο θα παρουσιαστεί στην Καρδίτσα καθώς σε συνεργασία με την Ενεργειακή Συνεταιριστική Κοινότητα Καρδίτσας αναπτύσσονται πέλλετ φυτικής βιομάζας και καφέ.

Το έργο κάΦσιμο μέχρι στιγμής έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LUSH Re:Fund», από τον κοινωφελή οργανισμό «Choose Love» και από το Πράσινο Ταμείο, μέσω του Προγράμματος «Α.Π.3 Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες, Πρόγραμμα: Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2020». Το εγχείρημα έχει επίσης βραβευτεί με το VIA Award, 2020

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ