Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ροκ εντ ρολ και η σχέση του με τις αρκούδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί το ροκ εντ ρολ να προστατεύει από τις επιθέσεις αρκούδων;

Kαι όμως αυτο το πάραδοξο και ασύνδετο μπορεί να γίνει. Γιατί αυτό ελπίζει μια περιφέρεια στην βόρεια Ιαπωνία, η οποία παρήγγειλε ένα τραγούδι που να προειδοποιεί τους κατοίκους της για την απειλή που αντιπροσωπεύουν τα ζώα αυτά, η παρουσία των οποίων ολοένα και αυξάνεται στις αγροτικές ζώνες.

“Πιστεύεις ότι τα αρκουδάκια είναι χαριτωμένα;”, λένε οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού συνοδεία ντραμς και σόλο κιθάρας.

“Ξέχασε αυτόν τον αφελή τρόπο σκέψης! Ακριβώς δίπλα σε αυτό το αρκουδάκι βρίσκεται ένας γονιός αρκούδος και ξαφνικά θα σου επιτεθεί! Γκρρ, γκρρ, γκρρ, γκρρ, γκρρ, γκρρ, γκρρ – ξαφνικά θα σου επιτεθεί!”.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση στον αριθμό των αρκούδων που έχουν παρατηρηθεί στις αγροτικές ζώνες της βόρειας Ιαπωνίας, οι αρχές του νομού Ιουάτε παρήγγειλαν το ροκ αυτό τραγούδι, το οποίο θα μεταδοθεί σε όλη την περιοχή.

Το μουσικό αυτό κομμάτι έγραψαν και ερμήνευσαν δύο ντόπιοι εξηντάχρονοι ρόκερ και δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί κάποιος αν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με μια αρκούδα, όπως “ποτέ δεν γυρνάμε την πλάτη και το βάζουμε στα πόδια” και “δεν πιάνει το να κάνεις τον πεθαμένο”.

Ο 69χρονος τραγουδιστής Γιουουζέν Ταγκούτσι δήλωσε ότι οι συμβουλές αυτές του φάνηκαν χρήσιμες την ημέρα που έτυχε στον ίδιο να συναντήσει μια αρκούδα κοντά σε ένα χωράφι.

“Είναι πολύ τρομακτικό όταν εμφανίζεται μπροστά σου”, δήλωσε στο AFP.

“Θέλεις να το σκάσεις, αλλά οι παππούδες μου μού είχαν πει πριν από χρόνια ότι αν συναντήσεις μια αρκούδα, δεν θα πρέπει να της γυρίσεις την πλάτη, αλλά να αρχίσεις να πηγαίνεις αργά προς τα πίσω”, πρόσθεσε.

Αρκούδες υπάρχουν πολλές στην Ιαπωνία και συχνά το ρίχνουν σε ξέφρενο κυνήγι όταν κατεβαίνουν στις πόλεις, όπου έχουν επιτεθεί, ακόμη και σκοτώσει κατοίκους.

Περισσότερες από 3.300 “συναντήσεις” με αρκούδες αναφέρθηκαν στον νομό Ιουάτε πέρυσι, έναντι μόνον 700 το 2017.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το τραγούδι, το οποίο θα ακούγεται στον δρόμο στα τοπικά εμπορικά κέντρα ως τις 31 Οκτωβρίου, θα διδάξει στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν.

Ο δημιουργός του τραγουδιού, ο 61χρονος Καόρου Τούντου, δήλωσε ότι αρχικά προόριζε το τραγούδι του για μπλουζ.

Όμως ο Γιουουζέν Ταγκούτσι, ο οποίος παίζει σε μπάντες τα τελευταία 50 χρόνια, έδωσε στο τραγούδι τη δική του ροκ πινελιά.

“Λένε ότι οι αρκούδες είναι ντροπαλά πλάσματα, επομένως πιστεύω ότι αν μια από αυτές ακούσει το τραγούδι, θα το βάλει στα πόδια”, δήλωσε ο Καόρου Τούντου.

“Αυτή είναι η δύναμη του ροκ εντ ρολ”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ