Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Tζεφ Μπέζος: Θα δώσει 1 δις δολάρια για το περιβάλλον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει δύο αδυναμίες το διάστημα και το περιβάλλον. Μάλιστα τον προβληματισμό του για την γη, εξέφρασε όταν την «κοίταξε από ψηλά» στο τελευταίο διαστημικό του ταξίδι. Κάπως έτσι αποφάσισε να διαθέσει το αστρονομικό για άλλους, ποσό των 1 δις δολαρίων για την προστασία της βιοποικιλότητας της γης.

Τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν μέσω του ταμείου Bezos Earth Fund θα διατεθούν για τη προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, σε περιοχές όπως η λεκάνη του Κονγκό, οι τροπικές Άνδεις και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Η δωρεά αναμένεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση στόχου των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του 30% των παγκόσμιων ωκεανών και των εδαφών μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η φύση είναι το σύστημα υποστήριξης της ζωής μας και είναι εύθραυστο. Το θυμήθηκα αυτό μόλις τον Ιούλιο όταν πήγα στο διάστημα με το Blue Origin. Είχα ακούσει ότι βλέποντας τη γη από το διάστημα αλλάζει η άποψη κάποιου για τον κόσμο. Αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για το πόσο αλήθεια ήταν όλο αυτό» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ