Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Συνελήφθη με 213 νεκρούς ιππόκαμπους στις «αποσκευές» του

Οι ιππόκαμποι που προσπαθούσε να μεταφέρει λαθραία στην Ολλανδία ανήκαν σε είδος υπό εξαφάνιση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας Κινέζος συνελήφθη στον Ισημερινό καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει παράνομα στην Ολλανδία 213 νεκρούς ιππόκαμπους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Κίτο.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Γουαγιακίλ, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Άμστερνταμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είδος προς εξαφάνιση οι συγκεκριμένοι ιππόκαμποι

Οι ιππόκαμποι που προσπαθούσε να μεταφέρει λαθραία στην Ολλανδία ανήκαν σε είδος υπό εξαφάνιση. Αυτοί βρίσκονταν σε πέντε πλαστικές σακκούλες, οι οποίες ζύγιζαν μισό κιλό η καθεμία, και τις είχε βάλει σε διάφορα σημεία μέσα σε μια από τις αποσκευές του.

Στον άνδρα αυτόν απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα πριν από την ολοκλήρωση της δίκης του.

Η νομοθεσία του Ισημερινού τιμωρεί τα εγκλήματα κατά της άγριας πανίδας και χλωρίδας με ποινές που μπορούν να ανέλθουν και στα τρία χρόνια φυλάκισης, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Ωστόσο είναι ιδιαιτέρως λυπηρό αυτά τα πανέμορφα πλάσματα του Θεού, να σκοτώνονται και να πωλούνται πολλές φορές και ως διακοσμητικά αποξηραμένα, από αδίστακτους εμπόρους, που δεν έχουν την παραμικρή οικολογική συνείδηση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ