Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αυστραλία: Δραματική μείωση στον πληθυσμό των κοάλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αυστραλία έχει χάσει περίπου το 30% των κοάλα κατά την τελευταία τριετία, εξαιτίας της ξηρασίας, των δασικών πυρκαγιών και της υλοτομίας, ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα καλώντας την κυβέρνηση να πράξει περισσότερα για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον των μαρσιποφόρων.

Ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκτίμησε ότι ο πληθυσμός των κοάλα μειώθηκε σε λιγότερα από 58.000 αυτό τον χρόνο–από περισσότερα από 80.000 που ήταν το 2018–με την χειρότερη μείωση να καταγράφεται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 41%.

«Οι μειώσεις είναι δραματικές», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Ιδρύματος, η Ντέμπορα Τάμπαρτ, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται έναν νόμο προστασίας των κοάλα.

Η μείωση του πληθυσμού των κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία επιταχύνθηκε έπειτα από την καταστροφή από τις δασικές πυρκαγιές τεράστιων εκτάσεων στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι περιοχές όπως η δυτική Νέα Νότια Ουαλία, όπου η ξηρασία την τελευταία δεκαετία είχε αυτές τις σωρευτικές επιπτώσεις–ποταμοί απολύτως άνυδροι επί χρόνια, κατεστραμμένοι ευκάλυπτοι του Καμαλντόλι, με τα φύλλα των οποίων τρέφονται εξ΄ολοκλήρου τα κοάλα», πρόσθεσε η Ντέμπορα Τάμπαρτ.

Πέραν των επιπτώσεων που έχουν η ξηρασία και οι φωτιές στο φυσικό περιβάλλον των κοάλα, καταστροφικές είναι οι συνέπειες και από τις εκχερσώσεις των κατασκευαστών.

«Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν, πρέπει να αλλάξουμε. Αλλά αν αυτοί οι εκσκαφείς συνεχίσουν να δουλεύουν, τότε πράγματι φοβάμαι για τα κοάλα», λέει η Τάμπαρτ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ