Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Daily Telegraph: Λίστα με τους 10 «κρυμμένους θησαυρούς» της Ελλάδας

Η Daily Telegraph επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει το ελληνικό DNA των διακοπών, δίνει τη λίστα με τους μυστικούς προορισμούς των Ελλήνων..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι γνωστή  η αγάπη των διεθνών μέσων για τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Αυτή τη φορά η Daily Telegraph έβγαλε μια αποκαλυπτική λίστα, που εστιάζει σε δέκα προορισμούς και που όπως ισχυρίζεται το μέσο – οι Ελληνες προσπαθούν να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό-.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, η ευχάριστη συντροφιά και το καλό φαγητό είναι τα συστατικά των ιδανικών διακοπών για τους Έλληνες που είναι αποφασισμένοι να απαρνηθούν τις διακοπές στο εξωτερικό, καθώς η χώρα τους είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου.

Το άρθρο προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει το «ελληνικό DNA των διακοπών», καταλήγει στους δέκα αυθεντικούς παραδείσους που οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν να μην μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο και χωρίς αμφιβολία αξίζουν την προσοχή των Βρετανών.

Η λίστα με τις «μυστικές» περιοχές

Στη λίστα των δέκα «μυστικών» περιοχών, ξεχωρίζουν στις πρώτες θέσεις η Κίμωλος που θεωρείται η «αντίθεση» της Μυκόνου

KIMOLOS
Βικιπαίδεια

και η Νάξος που εντυπωσιάζει με τις εμπειρίες που προσφέρει μακριά από την κοσμοσυρροή, την ατελείωτη ακτογραμμή και τους ορεινούς οικισμούς.

NAXOS
Βικιπαίδεια

Η Πρέβεζα, το Ζαγόρι και το Μέτσοβο με τη γραφικότητα και την εντυπωσιακή φύση τους εκπροσωπούν επάξια την ηπειρωτική Ελλάδα.

metsovo
Βικιπαίδεια

Η Σύρος με τα αγνά τοπικά προϊόντα και η Ανατολική Κρήτη που σφύζει από ανέγγιχτες παραλίες και μικρά ταβερνάκια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την κατάταξη.

syros
Βικιπαίδεια

Η Αλόννησος κατέχει τη δική της ιδιαίτερη θέση στη λίστα, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στο μυστηριώδη κόσμο του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας.

alonhsos
Βικιπαίδεια

Mε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, η Αλόννησος διεθνοποιείται με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να προέρχεται όχι μόνο από Ευρώπη, αλλά και από πολύ πιο μακρινές αγορές, δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Τέλος, το άρθρο ολοκληρώνεται με την αναφορά στο φιλόξενο Καστελλόριζο και τη σαγηνευτική Σαντορίνη.

santoriniiii
ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

KASTELORIZO LOAD
Βικιπαίδεια

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ