Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καθάρισαν παραλία από 650 λίτρα σκουπίδια

15 εθελοντές και εθελόντριες από την Θεσσαλονίκη καθάρισαν παραλία από 650 λίτρα σκουπίδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκεί που ο κρατικός μηχανισμός αργεί, υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, και να καθαρίσουν φημισμένη παραλία στην Καλαμαριά. Μάλιστα σήκωσαν τα μανίκια τους και μάζεψαν απορρίμματα 680 λίτρων.

Ο καύσωνας, δεν εμπόδισε τους εθελοντές με μεράκι να συνεργαστούν αποτελεσματικά και μαζεύτηκαν περίπου 15 πολίτες για την προσπάθεια αυτή. Μάζεψαν πολλά γυάλινα μπουκάλια,κουτάκια αλουμινίου, μάσκες και μαντιλάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια και γόπες τσιγάρων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ZeroWasteBSB» του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ, με την οποία άνοιξε ένας κύκλος 5 δράσεων καθαρισμού σε περιοχές φυσικού κάλλους στην Θεσσαλονίκη.

Τους εθελοντές στήριξε ο Δήμος Καλαμαριάς , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εργαλεία καθαρισμού, γάντια και σακούλες, παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου καθαριότητας, Στέλιου Ματσαρίδη, ο οποίος χαιρέτησε τη δράση και έδειξε έμπρακτα τη στήριξη του δήμου σε δράσεις που εμπλέκουν την συμμετοχή των πολιτών.

Οι καθαρές παραλίες, είναι ζήτημα που αφορούν όλους, και οι συμπολίτες μας έδωσαν απλόχερα το καλό παράδειγμα!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ