Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: 836 παπαγαλάκια ασφυκτιούσαν κλεισμένα σε ένα δωμάτιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο «δώρο» έφτασε σε ένα καταφύγιο ζώων στο Μίσιγκαν: περισσότερα από 800 παπαγαλάκια, που τα κρατούσε ένας άνδρας κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του.

«Τρεις ενώσεις προστασίας των ζώων δουλεύουν μαζί σήμερα για να τα φροντίσουν», ανέφερε μέσω του Facebook το καταφύγιο Detroit Animal Welfare Group.

Ο γιος ενός «συλλέκτη» ζώων, ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή παπαγάλων αλλά το σχέδιό του στην πορεία δεν προχώρησε, ήταν εκείνος που παρέδωσε 497 πτηνά στο καταφύγιο, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή, επανήλθε με άλλα 339 παπαγαλάκια.

«Δεν το περιμέναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο», σχολίασαν οι υπεύθυνοι του καταφύγιου. «τα πουλιά προέρχονται από ένα πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον και η ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη τους είναι καταφανής», πρόσθεσαν.

Στρεσαρισμένα

Σύμφωνα με τον γιο του εκτροφέα, ο πατέρας του κρατούσε τα παπαγαλάκια κλεισμένα σε κλουβιά, σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Κάθε μήνα δαπανούσε 1.200 δολάρια για την τροφή τους.

«Ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν. Ήταν πολύ-πολύ στρεσαρισμένα, δεν μπορούσαν να κουνηθούν», εξήγησε στην εφημερίδα Detroit Free Press η Κέλι Λεμπόντι, η επικεφαλής του καταφυγίου.

Αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, τα παπαγαλάκια θα δοθούν για υιοθεσία. Ορισμένα χρειάζονται θεραπεία. Το καταφύγιο επισήμανε πάντως ότι είναι σοβαρή δέσμευση να αναλάβει κανείς ένα παπαγαλάκι, αφού αυτό το είδος ζει κατά μέσο όρο 6-15 χρόνια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ