Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

«Snow Rollers» Τι είναι και πώς δημιουργούνται οι κύλινδροι χιονιού (Φωτό + Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι παράξενες εικόνες από τυλιγμένο χιόνι ονομάζονται «κύλινδροι χιονιού» και σχηματίζονται φυσικά! Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που δημιουργείται από τον άνεμο. 

Ο άνεμος σπρώχνει το χιόνι δημιουργώντας αυτούς τους κυλίνδρους. Γιατί όμως αυτό δεν συμβαίνει πιο συχνά; Οι κύλινδροι χιονιού σχηματίζονται μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες έχουν «το σωστό μείγμα υγρασίας, χιονιού, ανέμου και θερμοκρασίας».

FACEBOOK

Οι ισορροπίες για να δημιουργηθεί το σπάνιο φαινόμενο είναι λεπτές! Είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα στρώμα πάγου με ένα στρώμα φρέσκου χιονιού στην κορυφή που πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Το ανώτερο στρώμα του χιονιού πρέπει να έχει θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από το μηδέν αλλά όχι παραπάνω! Επίσης, ο άνεμος χρειάζεται να είναι αρκετά έντονος αλλά όχι πολύ ισχυρός.

FACEBOOK

Όχι μόνο οι κύλινδροι χιονιού μπορούν να σχηματιστούν από τον άνεμο, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, σχηματίζονται από την κύλιση σε κατηφόρα. Μερικοί έχουν συγκρίνει τους κυλίνδρους χιονιού με τις γιγάντιες χιονόμπαλες που κυλούν στην κατηφόρα σε ένα κινούμενο σχέδιο. Έχουν αναφερθεί ως «ντόνατς χιονιού».

FACEBOOK

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ