Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Έξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις: Η φρίκη της ξηρασίας στην Κένυα σε μία φωτογραφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια εικόνα που είναι «γροθιά στο στομάχι», η εναέρια λήψη του φωτορεπόρτερ Ed Ram απεικονίζει με αποκαρδιωτικό τρόπο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Έξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις κείτονται λόγω ξηρασίας στην Κένυα. Τα πτώματά τους αποστεωμένα. Η εναέρια λήψη, που τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ Ed Ram, δείχνει την καταστροφή της Κένυας από την ξηρασία, η οποία έχει αφήσει ανθρώπους και ζώα να αγωνίζονται για τροφή και νερό.

Τα ζώα πέθαναν όταν κόλλησαν στη λάσπη. Προσπαθούσαν να φτάσουν σε μια κοντινή δεξαμενή, αν και είχε σχεδόν στερέψει, όπως ανέφερε το πρακτορείο. Τα κουφάρια τους μεταφέρθηκαν στα περίχωρα του χωριού Eyrib στην κομητεία Wajir για να αποφευχθεί η μόλυνση του νερού της δεξαμενής.

AP0
INSTAGRAM

Σε μία άλλη εικόνα, ο φωτορεπόρτερ λίγο πιο κάτω έχει απεικονίσει και άλλες ανάλογες στιγμές. Πρόβατα αυτή τη φορά. Αδύναμα από μήνες ξηρασίας, κείτονται νεκρά στην άκρη του δρόμου αφού πέθαναν από το κρύο στις 10 Δεκεμβρίου 2021 στην κομητεία Wajir της Κένυας.

AMAMMA
INSTAGRAM

Ζώα και άνθρωποι πεθαίνουν λόγω ξηρασίας

Μια παρατεταμένη ξηρασία στα βορειοανατολικά της χώρας έχει δημιουργήσει ελλείψεις τροφίμων και νερού, ωθώντας τις κτηνοτροφικές κοινότητες και τα ζώα τους στο χείλος του γκρεμού. Δεν είναι μόνο τα ζώα που κινδυνεύουν, ωστόσο. Υπολογίζεται ότι 2,1 εκατομμύρια Κενυάτες αντιμετωπίζουν συνθήκες πείνας λόγω της σοβαρής ξηρασίας, όπως προειδοποίησε η αρχή διαχείρισης της ξηρασίας της χώρας τον Σεπτέμβριο.

AMA
INSTAGRAM

«Οι πηγές του νερού τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα έχουν στερέψει, αναγκάζοντας τις οικογένειες να περπατούν μεγαλύτερες αποστάσεις και προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των διακοινοτικών συγκρούσεων», ανέφερε στην αξιολόγησή του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ