Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Φαληρικός Όρμος: Καταγγελία για μεταφορά μπάζων – «Σφυρίζει αδιάφορα» η Περιφέρεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Όρμου σε αποθετήριο μπάζων από άλλα έργα στο λεκανοπέδιο, καταγγέλλει ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, ενώ η Περιφέρεια απορρίπτει κάθε κατηγορία.

Ο δήμος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εντόπισε και κατάσχεσε φορτηγό που μετέφερε χώμα από έργο που κατασκευάζει η ίδια εταιρεία στη Νέα Σμύρνη. Η Περιφέρεια Αττικής, που είναι υπεύθυνη για το έργο, απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα μπάζα μεταφέρθηκαν «εσωτερικά», από άλλο σημείο των έργων ανάπλασης.

Ο δήμος ζητά την παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να σταματήσει η μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Ορμου σε «αποθετήριο μπάζων».

Οι καταγγελίες

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται παράνομη μεταφορά υλικών από εκσκαφές άλλων έργων του ίδιου αναδόχου. «Μας ειδοποίησαν κάτοικοι ότι παρατηρούν την είσοδο γεμάτων φορτηγών στο εργοτάξιο του Φαληρικού Ορμου και η αλήθεια είναι ότι τόση αύξηση των υλικών από εκσκαφές δεν δικαιολογείται από τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί σήμερα», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Ευθυμίου.

«Για τη διερεύνηση των καταγγελιών ειδοποιήσαμε την αστυνομία και μαζί πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε φορτηγό που ήρθε από τη λεωφόρο Κηφισού, κατά την είσοδό του στο εργοτάξιο. Ο οδηγός ανέφερε ότι μετέφερε χώματα από εργοτάξιο της “Ελλάκτωρ” στη Νέα Σμύρνη και η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του οχήματος και ξεκίνησε τη διαδικασία ποινικής δίωξης».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος, αντιμετώπισε προβλήματα μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ιδίως στην περιοχή ανάμεσα στον σταθμό Μοσχάτου και στην κεντρική λαχαναγορά. Οπως αναφέρει ο κ. Ευθυμίου, στην περιοχή επρόκειτο να κατασκευαστεί νέος αγωγός ομβρίων, όμως ο εργολάβος εγκατέλειψε πρόσφατα το έργο, αφότου έγινε δεκτή η αίτησή του από το υπουργείο Υποδομών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ