Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε σχολεία του δήμου Δέλτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδόθηκαν και τοποθετήθηκαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, κάδοι ανακύκλωσης σε τρία σχολεία του Δήμου Δέλτα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των καθηγητών αυτών των σχολείων από στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Πέμπτης, το 2ο Γυμνάσιο Χαλάστρας (Ανατολικό), το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας διαθέτουν νέους κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι τους διανεμήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Κομποστοποιώ στο Δήμο Δέλτα» (Κ.Α.Μ.Ε.).

Το πρόγραμμα «Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Κομποστοποιώ στον δήμο Δέλτα» ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις  2020» -Άξονας Προτεραιότητας 3: «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες» με φορέα χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο και εγκεκριμένο προϋπολογισμό 49.955 ευρώ.

Φορείς υλοποίησης του έργου είναι η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία» η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Δέλτα.

Σε κάθε ένα από αυτά τα σχολεία τοποθετήθηκαν πέντε ειδικοί κάδοι όπου μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες θα μπορούν να απορρίπτουν χαρτί και χαρτόνι, πλαστικές συσκευασίες και μπουκάλια, συσκευασίες αλουμινίου και λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, αλλά και τηγανέλαιο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ενός από τους δύο άξονες του προγράμματος «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Κομποστοποιώ στο Δήμο Δέλτα» (Κ.Α.Μ.Ε.), ο οποίος περιλαμβάνει την εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και διαλογή στην πηγή από τους μαθητές/τριες των σχολείων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ