Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Λιώνει το τείχος πάγου στη Φουκουσίμα – Φόβοι για νέα μόλυνση με ραδιενέργεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοένα και μεγαλώνουν οι φόβοι για το λιώσιμο του τείχους πάγου που κατασκευάστηκε στο υπέδαφος γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει νέα μόλυνση των υπόγειων υδάτων με ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK στην Ιαπωνία, η Tokyo Electric Power (TEPCO), εταιρεία στην οποία ανήκει το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, εξετάζει σχέδια για να ενισχύει το τείχος πάγου στις αρχές Δεκέμβρη αλλά και να λάβει και άλλα μέτρα, προκειμένου να μην μολύνεται το περιβάλλον. Ωστόσο, η TEPCO δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες του NHK.

Το τείχος αυτό από πάγο, εξαιρετικά δαπανηρό και χρονοβόρο έργο, κατασκευάστηκε για να εμποδίζεται η μόλυνση υπογείων ρευμάτων. Αποτελούσε μέρος των προσπαθειών για να περιοριστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια μετά τον σεισμό 9 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε την 11η Μαρτίου του 2011, που κατέστρεψαν το εργοστάσιο προκαλώντας τήξη στους αντιδραστήρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ