Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Προϋπολογισμός: Μόλις το 1,1% για την περιβαλλοντική προστασία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή κάνει ολοένα και πιο εμφανή τα αποτελέσματά της, μόλις το 1,1% του προϋπολογισμού για το 2022, διατίθεται για την περιβαλλοντική προστασία.

Το 40,5% των δαπανών του προϋπολογισμού του 2022 προορίζεται για τον τομέα της κοινωνικής προστασίας, όπως προκύπτει από τη νέα, πλήρη παρουσίαση των δημοσίων δαπανών σε όρους προγραμμάτων και λειτουργικής ταξινόμησης.

Ακολουθούν οι γενικές δημόσιες υπηρεσίες, με 22,5% της δαπάνης, η υγεία με 12,1%, οικονομικά θέματα με 8,7%, η εκπαίδευση με 6,4%, η άμυνα με 4%, η δημόσια τάξη και ασφάλεια με 3,5%, η αναψυχή, ο πολιτισμός και η θρησκεία, με 1,2%, η περιβαλλοντική προστασία με 1,1% και η οικιστική μέριμνα με 0,2%.

Τα στοιχεία επικαλείται στη γνώμη του για την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σημειώνοντας ότι η ταξινόμηση αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την κατανομή των δημοσίων πόρων μεταξύ εναλλακτικών χρήσεων.

a00 1
Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2022

Σχετικά με το προσχέδιο, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επισημαίνει ότι η σταδιακή ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον Προϋπολογισμό θα βοηθήσει στην απεικόνιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προγραμμάτων και δράσεων των δημόσιων πολιτικών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ