Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κλιματική αλλαγή: Πιγκουίνος ταξίδεψε από την Ανταρκτική στη Νέα Ζηλανδία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιγκουίνος από την Ανταρκτική ταξίδεψε 3.000 χιλιόμετρα μακριά από το «σπίτι» του, φτάνοντας στα άγνωστα εδάφη τών νοτιοανατολικών ακτών της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πιγκουίνος της Αδελίας, τον οποίο οι ντόπιοι βάφτισαν «Πινγκού», εντοπίστηκε χαμένος και αποπροσανατολισμένος σε ένα μικρό οικισμό στο Νότιο Νησί, της Νέας Ζηλανδίας.  Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση του συγκεκριμένου είδους πιγκουίνου -που ζει στην Ανταρκτική- και καταφέρνει να απομακρυνθεί τόσο από το φυσικό του περιβάλλον, φτάνοντας στη Νέα Ζηλανδία.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ταξίδι

Η παρουσία του εκεί δεν είναι παρά μια δραματική υπενθύμιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και των απειλών που υφίστανται τα πτηνά από την άνοδο της θερμοκρασίας των νερών, τον ολοένα και μεγαλύτερο ανταγωνισμό για φαγητό και τις μεταβολές των οικοσυστημάτων τους.

Το κέντρο αποκατάστασης καταγράφει ολοένα και αυξανόμενο αριθμό σοβαρά υποσιτισμένων πιγκουίνων που φτάνουν στην περιοχή, αποκαλώντας την κατάσταση «εφιαλτική».

Οι ντόπιοι κάλεσαν τον ειδικό Thomas Stracke, όταν παρατήρησαν πως ο Πενγκού δεν έμπαινε στο νερό, κάτι που τον καθιστούσε ευάλωτο στα περιφερόμενα σκυλιά της περιοχής. Σύμφωνα με τον Στράκε, «εκτός από το ότι ήταν υποσιτισμένος και σοβαρά αφυδατωμένος, δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, οπότε του δώσαμε υγρά και αλεσμένο ψάρι».

Τον «Πινγκού» απελευθέρωσαν σε έναν όρμο όπου οι διασώστες του ευελπιστούν πως θα καταφέρει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ