Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τουβαλού: Με κοστούμι μέσα στο νερό – Μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με κοστούμι και γραβάτα, μέσα στο νερό μέχρι τα γόνατα, εμφανίστηκε ο Σιμόν Κόφε, υπουργός Δικαιοσύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο νησιωτικό κράτος Τουβαλού, στον Ειρηνικό, για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

«Θέλησα να δείξω τις πραγματικές καταστάσεις στις οποίες οι πολίτες του Τουβαλού θα αντιμετωπίζουν καθημερινά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας», εξηγεί ο Σιμόν Κόφε.

TIM

Το νησιωτικό σύμπλεγμα Τουβαλού είναι στον κεντρικό Ειρηνικό και βρίσκεται βορείως των Νησιών Φίτζι. Αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες, μαζί με τα Φίτζι, αποτελούν μέρος του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής, Μετανάστευσης και Ανθρώπινης Ασφάλειας του Ειρηνικού Ωκεανού, το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πρώτων προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τα εδάφη που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Η ομιλία του Κόφε θα γίνει την Τρίτη στην COP26 του ΟΗΕ, στη Γλασκώβη. Πίσω του, φαίνονται οι σημαίες του Τουβαλού και του ΟΗΕ: μια πρωτοβουλία που στοχεύει να κάνει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα της περιβαλλοντικής κρίσης σε μια περιοχή που κινδυνεύει, όπως το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ