Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κίνα: Συναγερμός για τα επίπεδα ρύπανσης – Ορατότητα κάτω από 200 μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που η διάσκεψη για το κλίμα COP26 συνεχίζεται στη Γλασκώβη, η Κίνα αυξάνει την παραγωγή της σε άνθρακα, ενώ το νέφος από την ρύπανση στο Πεκίνο μειώνει την ορατότητα και οδηγεί στο κλείσιμο των παιδικών χαρών.

Το Πεκίνο εξέδωσε συναγερμό για την περίοδο φθινοπώρου και χειμώνα, καθώς ένα παχύ στρώμα ομίχλης κάλυψε την κινεζική πρωτεύουσα. Σε κάποια σημεία η ορατότητα είχε μειωθεί σε λιγότερα από 200 μέτρα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. Τμήματα αυτοκινητοδρόμων που οδηγούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας έκλεισαν εξαιτίας ανεπαρκούς ορατότητας, ενώ η κορυφή των ψηλότερων κτιρίων του Πεκίνου χάνεται μέσα στην ομίχλη.

Η Κίνα είναι ο πρώτος ρυπαντής παγκοσμίως και δέχεται πληθώρα επικρίσεων στη διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, λόγω της απουσίας του προέδρου της, Σι Τζινπίνγκ.

Η Κίνα, η οποία εξαρτάται κατά 60% από το ορυκτό αυτό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες διακοπές ρεύματος και κατά συνέπεια αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα.

Τα σχολεία της κινεζικής πρωτεύουσας έλαβαν εντολή να αναστείλουν τα μαθήματα που έχουν σχέση με αγωνίσματα, όπως και όλες τις υπαίθριες δραστηριότητές τους. Η παρουσία μικροσωματιδίων υπολογίστηκε γύρω στα 220 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά να μην ξεπερνούν το όριο των 15.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ