Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κλιματική αλλαγή: Γάλλος αστροναύτης προειδοποιεί – Τι είδε από το διάστημα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει ο Γάλλος αστροναύτης, Τόμας Πεσκέ, με όσα είπε για την κλιματική αλλαγή. Ο αστροναύτης, πραγματοποίησε βιντεοκλήση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, από το διάστημα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Είναι η δεύτερη αποστολή του Πεσκέ στον διαστημικό σταθμό. Το 2016 – 2017 πέρασε 197 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη γη. Οι καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας γίνονται όλο και πιο ορατές, είπε.

«Είδαμε ολόκληρες περιοχές να καίγονται»

«Ολόκληρες περιοχές της Γης φλεγονται. Καταιγίδες φέρνουν την καταστροφή με το πέρασμά τους. Βλέπουμε τη ρύπανση των ποταμών, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε σε αυτήν την αποστολή ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ή κλιματικά φαινόμενα», είπε ο Πεσκέ στον Γάλλο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της κλήσης.

«Είδαμε ολόκληρες περιοχές να καίγονται από τον διαστημικό σταθμό, στον Καναδά, στην Καλιφόρνια. Είδαμε όλη την Καλιφόρνια καλυμμένη από ένα σύννεφο καπνού και φλόγες με γυμνό μάτι, ορατές από 400 χιλιόμετρα» είπε ο αστροναύτης.

«Χρόνο με το χρόνο, γνωρίζουμε επίσης ότι καταρρίπτουμε το ρεκόρ για τις πυρκαγιές, τις καταιγίδες, αλλά και τις πλημμύρες. Και αυτό είναι πολύ, πολύ ορατό. Είδα πολύ καθαρά τη διαφορά σε σύγκριση με την αποστολή μου πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια», δήλωσε ο Πεσκέ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ