Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Παραλήρημα Γεωργιάδη σε κόντρα με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη: Κράτος χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει! Θέλω «ησυχία, τάξη και ασφάλεια»! (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα Γεωργιάδη – Γρηγοριάδη στη Βουλή με τον υπουργό Ανάπτυξης να διαλαλεί: «Κράτος χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει στον πλανήτη» και να ασπάζεται το δόγμα «ησυχία, τάξις και ασφάλεια»!

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέωνας Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Αστυνομία και στη δολοφονία στο Πέραμα και κατηγόρησε τον υπουργό και την κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη λόγω των δηλώσεων που έκαναν.

«Αφήστε τους λαϊκισμούς. Δεν υπάρχει Αστυνομία στον πλανήτη χωρίς ΜΑΤ ώστε να μπορεί το κράτος, που κατά τον Μαξ Βέμπερ έχει το αποκλειστικό προνόμιο της βίας, να ασκεί βία όταν ένα κομμάτι της κοινωνίας ασκεί βία», απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κράτος χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει στον πλανήτη».

Λίγο νωρίτερα ο Αδ. Γεωργιάδης είχε σημειώσει ότι ανάμεσα σε εκείνον και τον Κλ. Γρηγοριάδη «συγκρούεται, και αυτό σε ένα βαθμό είναι θεμιτό, η προοπτική για την Αστυνομία και την κοινωνία. Εμείς θέλουμε ασφάλεια και τάξη. Και για να τα έχουμε πρέπει να έχουμε Αστυνομία η οποία να λειτουργεί».

«Είπατε ότι εσείς είστε της τάξης και της ασφάλειας», απάντησε ο Κλ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε: «αυτό να ξέρετε ότι είναι το σλόγκαν της χούντας, του Παπαδόπουλου, του Παττακού και του Μακαρέζου. Ησυχία, τάξις και ασφάλεια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ