Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σφαγή των νεοδημοκρατών Λιβανού – Βολουδάκη στη Βουλή! Αλληλοκατηγορίες  ότι συγκαλύπτουν «επιτήδειους» και «απατεώνες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγριος νεοδημοκρατικός καυγάς στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσο Βολουδάκη. Χαρακτηρισμοί για «παγαπόντηδες», «πονηρούς» και «επιτήδειους» και φράσεις «σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε» ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στους δύο νεοδημοκράτες.

Υπογραμμίζεται ότι ο Μ. Βολουδάκης είναι ο άνθρωπος του Σαμαρά στα Χανιά και ουσιαστικά ήθελε να εκθέσει στους Χανιώτες τον υπουργό του Μητσοτάκη. Η συζήτηση αφορούσε τος κτηνοτροφικές επιδοτήσεις στην Κρήτη με τον βουλευτή να «δείχνει» τον υπουργό ότι άλλαξε εκ των υστέρων τα κριτήρια και τον υπουργό να τον κατηγορεί εμμέσως ότι είναι «η φωνή των επιτηδείων».

Ο Μ. Βολουδάκης χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την αιφνιδιαστική αλλαγή στα κριτήρια ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, ζήτησε την αναστολή της απόφασης Λιβανού προειδοποιώντας ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν δραστική μείωση στα ποσά που θα ελάμβαναν παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις.Ο Σπ. Λιβανός απάντησε ότι μη πραγματικοί κτηνοτρόφοι έμπαιναν στο σύστημα και έπαιρναν ενισχύσεις που δεν δικαιούνταν, αφαιρώντας χρήματα που θα έπαιρναν οι κτηνοτρόφοι.

Ο υπουργός έκανε λόγο για παγαπόντηδες και πονηρούς που ενεργούν με δόλο και απευθύνθηκε προσωπικά στον Μ. Βολουδάκη λέγοντάς το ότι «δυστυχώς σήμερα είστε εσείς εδώ η φωνή των επιτηδείων».

«Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε», απάντησε ο Μ. Βολουδάκης και πρόσθεσε: «σε λάθος άνθρωπο απαντάτε μάλλον. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σε μένα. Εγώ σας είπα να ελέγξετε τις παρανομίες. Εγώ σας είπα ότι δεν μπορείτε να το κάνετε με αναδρομική ισχύ. Με όσα είπατε θα μείνει η εντύπωση ότι θεωρείτε όλους όσοι υπέβαλαν είδηση απατεώνες. Μιλήσατε για 4.500 ανθρώπους. Είναι όλοι αυτοί απατεώνες; Εγώ πολλούς από αυτούς τους ξέρω προσωπικά».

Όμως ο Σπ. Λιβανός επέμεινε στην προσωπική επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ: «ήλπιζα ότι έστω και σήμερα θα αλλάζατε την άποψη σας. Φοβάμαι επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια ότι σας έχουν μπερδέψει. Δεν μπορώ ανά πιστέψω ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε». Μάλιστα κατήγγειλε ότι πέρσι και πρόπερσι 1.500 άτομα πήραν τα δικαιώματα και τα πούλησαν μέσα σε 5 μήνες. «Καμία επένδυση. Πλάκα, χαβαλές. Οι μόνοι που θίγονται από την απόφασή μας είναι αυτοί που πάνε να κάνουν παγαποντιά.

Εύχομαι στην πορεία των πραγμάτων να αντιληφθείτε το λάθος σας», είπε ο Σπ. Λιβανός στον Μ. Βολουδάκη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ