Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τα τηλεφωνήματα του Τασούλα για να αναβληθεί η Εξεταστική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τρενάρει» όσο περισσότερο (και με κάθε ευκαιρία που) μπορεί η κυβέρνηση την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

Η συζήτηση και η ψήφιση της Εξεταστικής από την Ολομέλεια της Βουλής πάει τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω. Έτσι αυτό που θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση, μέσα Νοεμβρίου…

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση αξιοποίησε την «ευκαιρία» με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη κιόλας ημέρα – και ενώ το Πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο με την είδηση – ο πρόεδρος της Βουλής, κύριος Τασούλας, επικοινώνησε με όλα τα κόμματα και τους ζήτησε να συμφωνήσουν στην μετάθεση της συζήτησης για μία εβδομάδα «τουλάχιστον», όπως φέρεται να είπε. Όπως ήταν φυσικό τα κόμματα συμφώνησαν, ειδικά όταν άκουσαν την διαβεβαίωση του Κ. Τασούλα ότι μεταφέρεται όλο το πρόγραμμα της Βουλής που έκλεισε για μία εβδομάδα λόγω του θανάτου και της κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση έπρεπε να διεξαχθεί στις 3 Νοεμβρίου και ο νέος προγραμματισμός είναι για τις 10 Νοεμβρίου πλην απροόπτου.

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εμποδίσει την σύσταση της Εξεταστικής, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν συμφωνήσει στη συγκρότησή της και υπάρχουν οι απαιτούμενες 120 ψήφοι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ