Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ιστορικά ρεζιλίκια του Αδωνι Γεωργιάδη με μια φωτογραφία από την Εθνική Αντίσταση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεζίλι έγινε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προσπαθώντας να χτυπήσει ταυτόχρονα και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά αλλά και την Εθνική Αντίσταση.

Με ένα θρασύτατο τουίτ που πήρε πολλά λάικ από ανιστόρητους φίλους του, διέσπειρε fake news, γράφοντας ότι η φωτογραφία που είχε ανεβάσει νωρίτερα ο Νίκος Παππάς για να τιμήσει την 28η Οκτωβρίου δεν έδειχνε αντάρτες στην Κατοχή αλλά μαχητές του Εμφυλίου.

georgiadis tw1

Ο Νίκος Παππάς απάντησε άμεσα με στοιχεία για τη φωτογραφία ρεζιλεύοντας τον «παντογνώστη» υπουργό που διδάσκει και ιστορία, όταν δεν λέει την απόψή του επί παντός επιστητού στα κανάλια, αδειάζοντας ακόμη και συναδέλφους του.

pappas tw1

Η εξαιρετική φωτογραφία είναι γνωστή και έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε βιβλία και εκθέσεις για την Εθνική Αντίσταση και ειδικά για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Και μερικές φορές ειδικότερα αφού ο δεύτερος από δεξιά αντάρτης ήταν Εβραίος. Για αυτό κόσμησε και το εξώφυλλο του βιβλίου του ιστορικού Στίβεν Μπόουμαν για τη συμβολή των Εβραίων στην ελληνική αντίσταση.

Πολλοί χρήστες του τουίτερ πήραν μέρος στη συζήτηση δίνοντας λεπτομέρειες για τη φωτογραφία, από τα σύμβολα στα δίκοχα, τη μάχη που είχε προηγηθεί, βιβλία και άρθρα που την έχουν ή την περιγράφουν κ.λπ.

biblio antistasi3

Ομως, μόλις αποδείχθηκε ότι στη φωτογραφία είναι αντάρτες του ΕΛΑΣ το 1944, οι ακροδεξιοί φίλοι του κ. Γεωργιάδη άλλαξαν τροπάριο και επιτέθηκαν ξανά στον Νίκο Παππά γράφοντας: «Και γιατί ανεβάζεις φωτογραφία με Εβραίους στην εθνική εορτή;». Οτι και να πει κανείς για την τύφλα του φασισμού θα είναι λίγο…

Αργά το βράδυ και μετά τον διασυρμό, ο υπουργός υποχρεώθηκε σε μια νέα μεγάλη κωλοτούμπα. Συνηθισμένος, βέβαια, στο άθλημα της κυβίστησης…

249604952 429429161873452 4389631332545811121 n 1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ