Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ο Θεοδωρικάκος και τα καμάρια του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάδι στη φωτιά έριξε η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, την ώρα που η χώρα παρακολουθεί έντονα τις εξελίξεις γύρω από τη διερεύνηση της ανθρωποκτονίας του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο», έγραψε ο υπουργός έστο twitter, κλείνοντας το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο που θεωρεί δεδομένο ότι οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον νεαρό Ρομ είχαν δίκιο.

theo tw1

Την ίδια ώρα που αρκετοί φασίστες σε ρατσιστικό παραλήρημα γράφουν στα social media για «εξολόθρευση των γύφτων», ο υπουργός ΠΡΟΠΟ θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός. Επίσης, όπως του απάντησαν αρκετοί χρήστες του twitter, κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να μιλάει για «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και την ίδια ώρα να κρίνει τις πράξεις της.

theo2

Αν θέλει να προστατεύσει το κύρος της Αστυνομίας ο υπουργός, ας μείνει αμερόληπτος, αν μπορεί. Ανεξάρτητα ποιος έχει δίκιο, οι πολίτες θέλουν και χρειάζονται μια Αστυνομία που θα κάνει τη δουλειά της απέναντι στο έγκλημα και θα τηρεί τους νόμους. Χωροφύλακες που τρομοκρατούν πολίτες, κάνοντας ατιμώρητοι ό,τι γουστάρουν, δεν χρειάζεται η Δημοκρατία.

Ο υπουργός, την Δευτέρα είχε ανεβάσει στο facebook μια άλλη ανάρτηση που συζητήθηκε. Είχε επισκεφθεί τους κρατούμενους αστυνομικούς και είχε τηλεφωνήσει στους γονείς του νεκρού για να τους συλλυπηθεί. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Εκφράζοντας τη λύπη του, εμμέσως παραδέχτηκε ότι ήταν τραγικό λάθος ή έγκλημα αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί. Δεν τηλεφωνεί για κάθε νεκρό της χώρας. Επισκεπτόμενος τους κρατούμενους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ τους υποστήριζε. Δεν επισκέπτεται κάθε κρατούμενο.

Με απλά λόγια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα του ίδιου απέναντι στους ψηφοφόρους και όχι για να λύσει τα καυτά θέματα του υπουργείου του: Την εγκληματικότητα και την αστυνομική αυθαιρεσία.

theo fb1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ