Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκίνησε τις «σταυροφορίες» ο Θάνος Πλεύρης – Από ποιούς έφαγε διπλή πόρτα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιμέτωπος με ένα διπλό «όχι», που τον φέρνει σε δυσκολία εκλογής, βρέθηκε ο Θάνος Πλεύρης. Και αν δεν υπάρξει παρέμβαση Μαξίμου ή κάποια δραματική αλλαγή στους συσχετισμούς, μπορεί ο υπουργός Υγείας (δηλαδή ο πολιτικός προϊστάμενος ενός μεγάλου υπουργείου) να μην εκλεγεί στην Α Αθηνών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης αναζητεί (και φρονίμως ποιεί) κάποιον για να «συνεταιριστούν» στην Α’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές, η οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.

Υπενθυμίζεται ότι το 2919 η ΝΔ πήρε 42% και εξέλεξε 7 βουλευτές, άρα ακόμα και αν πιάσει το ίδιο ποσοστό – που προφανώς δεν είναι το πιο πιθανό – θα χάσει τουλάχιστον μία έδρα. Ο Θάνος Πλεύρης είχε εκλεγεί τρίτος με 30.000 σταυρούς. Τότε είχε σταυροδοτηθεί με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τώρα στην Α’ Αθηνών κατεβαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που «σπρώχνεται» με κάθε τρόπο από το Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πλεύρης προσέγγισε τον υπουργό για συνεργασία. Όμως έφαγε πόρτα, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Στη συνέχεια επιχείρησε να πλησιάσει την Ολ. Κεφαλογιάννη. Δεν γνωρίζουμε αν η Όλγα Κεφαλογιάννη γνώριζε τα μαντάτα από την προσέγγιση Πλεύρη – Πιερρακάκη, πάντως φέρεται να του έδωσε και αυτή αρνητική απάντηση.

Ως τώρα ο Θ. Πλεύρης έχει εισπράξει δύο αρνήσεις. Και στην Α’ Αθηνών το μόνο λόμπι που μένει είναι αυτό των «σαμαρικών» που στηρίζει Βασίλη Κικίλια και Νικήτα Κακλαμάνη, οποίοι είναι (και δεν το κρύβουν) αμφότεροι δυσαρεστημένοι με το Μαξίμου. Πως λοιπόν θα τους προσεγγίσει ο ευνοημένος του Μαξίμου στον τελευταίο ανασχηματισμό, εκείνος που ο Μητσοτάκης τον έκανε πρώτη φορά υπουργό; Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ