Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Αλέξης Τσίπρας: Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους- Αυτοφωράκιας ο Πέτσας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αυτοφωράκια» χαρακτήρισε τον Στέλιο Πέτσα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, αναφερόμενος στην προκλητική χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης που προπαγάνδιζαν την άρνηση του κορωνοϊού και των εμβολίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν συγκεκριμένος στις καταγγελίες του, αλλά και ιδιαίτερα αυστηρός στην κριτική του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανδημία: «είσαστε και αδαής, είστε και αλαζόνας, έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο. Έχετε ευθύνη, έχετε 15.000 νεκρούς, σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο».

«Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας, να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να λένε διάφορες ανοησίες. Την ώρα που η δικαιοσύνη διεξάγει έλεγχο, εσείς μέσω της λίστας Πέτσα – λίστα Μητσοτάκη είναι, ο άνθρωπος αυτοφωράκιας είναι – τους χρηματοδοτήσατε», είπε και τόνισε: «γιατί και με ποια κριτήρια δώσατε 20.000 στο Βεργίνα TV του κουμπάρου του Γεωργιάδη που έλεγε ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει και ότι είναι του Γκέιτς; Γιατί χρηματοδοτήσατε δεκάδες κανάλια που δίνουν νομικές συμβουλές κατά της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού; Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που έλεγε ότι στόχος είναι να σκοτωθούν 15.000 παιδιά για να παραχθεί 1 κιλό… αδρενόχωμα!».

«Εσείς δεν κάνετε καμπάνια. Βρήκατε μία ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς. Για να μην μιλάει κανείς. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «ο Κουρτς ήταν ένα μαθητούδι δίπλα σας. Άλλωστε όταν ο Κουρτς έκανε εκδηλώσεις για να τον βραβεύσουν, κάλεσε εσάς. Τα άλλα θα τα πούμε στην Εξεταστική Επιτροπή. Θα δούμε με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα. Πως δόθηκαν το 99% σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και το 1% σε αντιπολιτευόμενα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην έλλειψη αυτοκριτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αλήθεια η Ομάδα Αλήθειας σας φτιάχνει τις ομιλίες;», ρώτησε και πρόσθεσε: «έκανε την πιο ασυγκρότητη και ασυνάρτητη ομιλία από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Είναι κρίμα γιατί σας δόθηκε μία ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική, να πείτε την αλήθεια. Ασυνάρτητη ομιλία. Καμία δική σας ευθύνη, όλες οι ευθύνες στην αντιπολίτευση».

«Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ 41 εκατ. από το κρατικό ταμείο για να κάνει καμπάνια. Είστε αδιόρθωτος. Εσείς δεν λέγατε αρχές του 2021 ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία; Δώστε μία εξήγηση γιατί το μίλι έγινε Γολγοθάς, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι «η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή στήριξε τα πιο σκληρά lockdown, τα πιο σκληρό αποκλεισμό, τα πιο σκληρά μέτρα αποστασιοποίησης και περιορισμούς για ένα διάστημα της ελευθερίας. Είστε πρωθυπουργός, δεν έχετε κάποια ευθύνη; Δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία σας το γεγονός ότι δεν έχετε πείσει για τον εμβολιασμό; Έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας;».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε για πολλοστή φορά τις «αντιεμβιολιαστικές δηλώσεις» Πλεύρη λέγοντας ότι «έχετε δίπλα σας τον Θανάση Πλεύρη που έλεγε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, και εσείς τον κάνετε υπουργό».

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αν οι επιστήμονες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική για την πανδημία. «Ποιος ενέκρινε τον σχεδιασμό σας; Στην αρχή της πανδημίας ακολουθήσατε ένα σωστό δόγμα «ακούμε τους ειδικούς» και εμείς συμφωνήσαμε. Σήμερα που είναι οι ειδικοί; Μιλάνε για πείραμα και ρίσκο. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχετε κάποιο σχέδιο για να ενισχυθεί η πορεία του εμβολιασμού. Έχετε κάποια αποτίμηση για να βρεθούν τα αίτια που ο εμβολιασμός είναι χαμηλός στη Βόρειο Ελλάδα;», ρώτησε και κατέληξε απευθυνόμενος στους πολίτες: «γνωρίζουμε ότι δεν έχετε καμία ελπίδα από αυτή την κυβέρνηση. Σας καλούμε να αναλάβετε εσείς την ευθύνη που δεν αναλαμβάνει ένας κρυπτόμενος πρωθυπουργός», είπε και υπογράμμισε: «και αυτό σημαίνει: εμβολιαστείτε, φοράτε τη μάσκα. Μην αποδέχεστε την λογική της χαλαρότητας που αποπνέει η κυβέρνηση».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ