Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Εξεταστική: Άρχισε τις «ντρίπλες» η παρέα Λοβέρδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπασμωδικές αντιδράσεις από την ΝΔ και το «λοβερδικό» τμήμα του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τις λίστες Πέτσα.

Πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, εκ των υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου, δήλωσε ότι θα πρέπει να επεκταθεί η χρονική περίοδος της εξεταστικής επιτροπής από το 2015 και μετά. Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Υποστήριξε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει προσπάθειες ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου εξετάζεται το ενδεχόμενο να προτείνουν και από τη Νέα Δημοκρατία την σύσταση επιτροπής για την περίοδο από το 2015 και μετά προκειμένου να ισοφαρίσουν τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν για όσα έχουν συμβεί με τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll.

Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 68 του Συντάγματος ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για προνόμιο της αντιπολίτευσης η δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής σε κάθε σύνοδο. Φαίνεται όμως ότι η Ν.Δ. και τμήμα του ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να το φαλκιδεύσουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ