Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εκρηκτικός διάλογος Μητσοτάκη-Τσίπρα για Μπογδάνο και συμφωνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επειδή «έξυσε πληγές του παρελθόντος» διαγράφηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η γραμμή του Μητσοτάκη ήταν ενός μικρού Μπογδάνου, του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί με την Γαλλία ώστε να μην πολεμήσουν Έλληνες στρατιώτες στην Αφρική.

Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης διέκοψε τον Αλ. Τσίπρα λέγοντάς του «τι θα κάνετε; Τι θα κάνετε» με την ελληνογαλλική συμφωνία. «Μην είστε νευρικός, σας είπα τι θα κάνω», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε: «αξιοποιώντας το άρθρο 31 εμείς αυτή την συμφωνία μαζί με τη Γαλλία θα την αλλάξουμε σε ότι αφορά την παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό».

Υπό την πίεση της κόντρα ακροδεξιάς – κεντροδεξιάς μέσα στη ΝΔ, αλλά και μετά τις αναφορές Τσίπρα και Γεννηματά, ο πρωθυπουργός περιορίσθηκε σε μία τυπική και γενικόλογη αναφορά: «από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος ανέλαβα την δέσμευση να μην ξύνουμε τις πληγές του παρελθόντος αλλά να τις επουλώνουμε. Αυτή τη δέσμευση κάνω πράξη και όποιος ξεπεράσει αυτά τα όρια να γνωρίζει ότι δεν έχει θέση στα έδρανα της ΚΟ της ΝΔ», είπε χωρίς να διευκρινίσει αν θα διαγράψει τον Κ. Μπογδάνο και από το κόμμα.

«Τον διαγράψατε από ανάγκη. Ο Γ. Γεραπετρίτης μας είπε ότι δεν έχει διαγραφεί ότι είναι μέλος του κόμματος και μπορεί να επιστρέψει. Δεν ξέρω αν η ανάγκη είναι μήπως σας ζητήσει εξηγήσεις ο Κυρανάκης ή είναι κάτι βαθύτερο», σχολίασε δεικτικά ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι στις γιορτές του μίσους στο Βίτσι εκπροσωπήθηκε και ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ο κόσμος δεν κατάλαβε γιατί τον διαγράψατε. Επειδή πήγε σε γιορτές μίσους χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή; Εγώ συμφωνώ. Όμως στην ίδια εκδήλωση εσείς εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας. Τι υποκρισία είναι αυτή; Σας θυμίζω ότι η Αντωνίου βρέθηκε στη φιέστα με πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι αυτό είναι αδιάφορο αλλά ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε: «δεν σας αρέσουν αυτά; Είναι αδιάφορο ότι έχουμε ένα πρωθυπουργό που η μόνη του έγνοια είναι πως θα κυβερνά αλιεύοντας ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο;». ακόμη υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ήξερε ποιον έβαζε» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς ο Κ. Μπογδάνος πριν γίνει υποψήφιος είχε υποστηρίξει ότι ο Αλ. Τσίπρας και οι παλαιοί σύντροφοί του επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρ. πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και ότι στην ΕΡΤ πρέπει να μπει ένα τανκ.

«Η γραμμή του Μητσοτάκη ήταν ενός μικρού Μπογδάνου. Όταν ο Μπογδάνος έλεγε για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Ντ. Σασόλι να πάρει τους πρόσφυγες σπίτι του, το ίδιο έλεγε στον Ντ. Σασόλι ο Κ. Μητσοτάκης, απλώς πιο ευγενικά», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας, της ανάγκη σας να πατάτε σε δύο βάρκες να είστε και κεντροδεξιός και ακροδεξιός ταυτόχρονα. Να μιλάτε λιγότερο εσείς που λέγατε ότι οι Πρέσπες είναι εθνικό λάθος και μετά λέγατε ότι πρέπει να τηρηθεί».

Αναφερόμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνογαλλική συμφωνία και την στάση του κόμματός του επεσήμανε ότι «το άρθρο 31 λέει ότι η συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί με κοινή συμφωνία των δύο μερών. Εγώ δεν θα πω ψέματα, όπως εσείς που λέγατε ότι θα βάζατε βέτο στη Β. Μακεδονία ούτε τον Ιανό που αλλιώς μιλά έξω και αλλιώς μέσα και τώρα δεν μπορείτε να φέρετε τα μνημόνια που προκύπτουν από την συμφωνία των Πρεσπών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ