Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η… θεούσα Κεραμέως επικαλείται τον Δαρβίνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι η υπουργός Παιδείας που αφαίρεσε την Κοινωνιολογία και συρίκνωσε τη Βιολογία από τη διδακτέα ύλη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά «αναβαθμίζει» συνεχώς το μάθημα των Θρησκευτικών. Δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει ότι έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία και είναι η μοναδική που στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων της κάλεσε «όλους τους ιεράρχες, τους ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο της».

Από τη Νίκη Κεραμέως θα περίμενε κανείς, ο Δαρβίνος και η θεωρία του περί Εξέλιξης των Ειδών, που απελευθέρωσε την επιστημονική σκέψη από τα εκκλησιαστικά δεσμά της δημιουργίας, να ήταν κόκκινο πανί.

Ομως ακόμη και αυτή την «καταραμένη» πολάκις θεωρία επικαλέστηκε η υπουργός στα επιχειρήματα που ανέπτυξε στην αγωγή της κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών μαζί με άλλα απαξιωτικά για τους δάσκαλους και τους καθηγητές.

Στην αγωγή γράφει τα απαράδεκτα: «Συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο (σ.σ οι Ομοσπονδίες), ώστε μελλοντικώς οι ίδιες να καθορίζουν τα πάντα στην εκπαίδευση καθώς αύριο μπορεί να επιλέξουν να απεργήσουν και από τη διδασκαλία της Δαρβινικής θεωρίας εξέλιξης των ειδών, μεθαύριο από την επιτήρηση των μαθητών, σε μερικούς μήνες από την παράδοση βαθμολογίας και την επόμενη χρονιά από τη διδασκαλία εγκεκριμένων βιβλίων».

Οι δικαστές έκριναν παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία δασκάλων και καθηγητών, απόφαση που προκάλεσε την οργή τους που εκφράζεται με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Μπορεί οι δικαστές να πείστηκαν αλλά κάποιοι ιεράρχες θα δυσαρεστηθούν πολύ από τον ξαφνικό «δαρβινισμό» της Νίκης Κεραμέως.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ