Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΥΠ, ο Μπογδάνος και τα τρίκυκλα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο ρόλος της ΕΥΠ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ήταν η εθνική ασφάλεια της χώρας, δηλαδή η αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο,τι θεσμικά προβλέπεται δηλαδή.

Αυτές τις μέρες μάθαμε, και δεν έχει διαψευστεί, ότι κλιμάκιο της ΕΥΠ βρίσκεται ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Για το θέμα έκανε ερώτηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του πρωθυπουργού ο Χρήστος Σπίρτζης.

Θα ήταν τεράστια πρόκληση για τη δημοκρατία η ενεργοποίηση της ΕΥΠ για εσωτερική “ασφάλεια”. Και έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε με αυτή την κυβέρνηση που έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο. Χθες μόλις, χάιδεψε αντί να μαστιγώσει τον βουλευτή της Κωνσταντίνο Μπογδάνο που χάριν ρατσιστικής ρητορικής αποκάλυψε προσωπικά δεδομένα νηπίων.

Στον πρόσφατο ανασχηματισμό η ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπληρώθηκε με τρίτο ακροδεξιό υπουργό και μάλιστα όχι κάποιον τυχαίο αλλά αυτον που με το «καλημέρα» απολογήθηκε στους Εβραίους συμπολίτες μας για παλαιότερά του αντισημιτικά σχόλια.

Αυτή η χώρα έχει υποφέρει, στην όχι και τόσο μακρινή ιστορία της, από τους  παρακρατικούς. Ελπίζουμε να μη γυρίσουμε στην εποχή των τρίκυκλων…

Γ.Μ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ