Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Καραμπόλα: Μάνος στηρίζει Ραγκούση εναντίον Βορίδη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια απίστευτη τριπλέτα πολιτικής καραμπόλας ξέσπασε χθες ανάμεσα στον «γκουρού» των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο Στέφανος Μάνος στήριξε τον Γιάννη Ραγκούση και τις αποκαλύψεις που έκανε για την πολιτική του Μάκη Βορίδη που οδηγεί στην υπερχρέωση των δήμων! Με τροπολογία η κυβέρνηση απελευθερώνει τη δυνατότητα των δήμων των υπερδανείζονται με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να χρεοκοπούν ξανά και το δημόσιο χρέος της χώρας να αυξάνεται

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γ. Ραγκούσης κατήγγειλε στη Βουλή ότι «σε μια φάση που το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (236%), η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργεί όλα τα φρένα-εμπόδια δανεισμού και υπερχρέωσης των δήμων που εφαρμόζονταν τα τελευταία χρόνια. Φρένα-εμπόδια που είχαν θεσπιστεί όταν το δημόσιο χρέος ήταν σημαντικά χαμηλότερο, 171% επί του ΑΕΠ». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απεύθυνε έκκληση και μέσω Facebook «να αντιδράσουν μαζί μας και όλοι εκείνοι που αντιπαλεύουν την υπερχρέωση της χώρας, ανεξαρτήτως των πολιτικών μας διαφόρων επειδή ανήκουν ή στηρίζουν τη ΝΔ. Να απαιτήσουν από τον Κ. Μητσοτάκη την ακύρωση της διάταξης του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ποιος απάντησε θετικά στην έκκληση; Ο Στ. Μάνος! Ο πρ. υπουργός της ΝΔ ήταν από τους πρώτους που έκαναν κοινοποίηση στο Facebook την σχετική ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση.

screenshotmanos

Ο κίνδυνος είναι ορατός: να επανέλθει η υπερχρέωση των δήμων με δάνεια που δεν θα μπορούν να πληρώσουν, πρόβλημα που αντιμετώπισε η Ελλάδα το 2010 και ήταν ένα από τα δημοσιονομικά προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ