Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πολάκης κι οι δυσμενείς συνέπειες

Στο είναι και φαίνεσθαι της πολιτικής, όλα μετράνε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παύλος Πολάκης είναι η κλασική περίπτωση του πολιτικού που κλωτσά το γάλα με την καρδάρα. Μετά δε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, κλωτσά άδειες καρδάρες. Διότι με το πέρασμα του καιρού αντικατέστησε την πολιτική με έναν «ικανοποιητικό εαυτό».

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες, το κάρο της αριστεράς που ήταν κολλημένο στη λάσπη του 6% -7%, το έσυρε και το έβγαλε στη μεγάλη δημοσιά της πολιτικής ο Τσίπρας. Αυτός κόβει τα εισιτήρια, αυτός δίνει τον τόνο φωνής, το είδος της πολιτικής κριτικής και το ύφος.

Σίγουρα το δίνουν κι άλλοι. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λόγου χάρη είναι μια κατηγορία από μόνος του, αλλά κι ο Ανδρέας Ξανθός έχει τη δική του σχολή ή ο Δραγασάκης. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών -και κάποιων άλλων- είναι ότι δεν ζεύουν το κάρο μπροστά από τ’ άλογο. Δηλαδή δεν βάζουν μπροστά τον εαυτό τους. Κάτι που κάνει συστηματικά ο Πολάκης, αρνούμενος να υποβάλει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε κριτική.

ΠΟΛΑΚΗΣ

Συχνά ο βουλευτής της Κρήτης έχει φέρει σε αμήχανη θέση τον πρόεδρο του κόμματος του, κι έχει προκαλέσει εκνευρισμό και δυσφορία στους συναδέλφους βουλευτές του, με μία συμπεριφορά που δεν συνεισφέρει πολιτικά κάτι ουσιαστικό. Τελευταίο χουνέρι ο εμβολιασμός του.

Ο Πολάκης είναι φανερό ότι αγαπά να ακούει το όνομά του, τον θρέφουν οι συγκρούσεις. Όμως η επιμονή του να εμφανίζεται μεγαλειώδης απέναντι στους άλλους, είναι έντονα ματαιόδοξη, κι όλο αυτά είναι χωρίς κέρδος κέρατα. Χώρια ότι θάφτηκε το σημαντικό έργο του, τότε που ήταν στο Υπουργείο Υγείας, κάτω από ανούσιες -στην πλειοψηφία τους- αψιμαχίες.

Εννοείται ότι για τη Νέα Δημοκρατία, τέτοιοι χαρακτήρες, είναι βούτυρο στο ψωμί της. Χαρά της να κουρδίζει όσους πολιτικούς αντιπάλους έχουν την τάση να πιστεύουν ότι έχουν μια «υπεραξία». Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως δεν έχει καμία πολυτέλεια να υφίσταται τέτοιου είδους εκμετάλλευση.
Αλλά δικό της το μαχαίρι δικό της και το καρπούζι…

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ