Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Οργή για το ρατσισμό του Μπογδάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού έδειξε άλλη μια φορά ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαράγοντας στο Twitter δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr που αποκαλύπτει ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου και της δασκάλας τους!

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ακροδεξιό βουλευτή είναι ότι πολλά ονόματα δεν είναι ελληνικά.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η πράξη του ο βουλευτής απείλησε με μηνύσεις (!) αλλά εξαφάνισε τη δημοσίευση από το λογαριασμό του και από το σάιτ.

Ανακοίνωση για θέμα, ζητώντας τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους… Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Το ΚΚΕ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα στην ανακοίνωσή του: «Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων… Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Και το ΜέΡΑ 25 στηλίτευσε τη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ: «Ανάρτηση της σελίδας meaculpa.gr, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα».  Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 καταλήγει «Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ».

Αναρίθμητοι χρήστες του Twitter καταδίκασαν την πράξη του Κ. Μπογδάνου και τη ρατσιστική στοχοποίηση ακόμη και μικρών παιδιών με έντονο τρόπο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ