Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης: Θα ρίξω λάσο για να σε πιάσω μες το Ελ Πάσο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν δεν μπορείς ούτε στη ΔΕΘ να επαναφέρεις κάτι τις από την πολιτική ηγεμονία που σύσσωμο το σύστημα σου είχε απονείμει, καταφύγεις στην επικοινωνιακή ανοησία. Μπας κι αυτή σε βοηθήσει να κρατήσεις το κοπάδι των ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς.

Κάπως πρέπει να πατσίσεις τη φούσκα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ για τους πολλούς, μιας και ο μεγαλύτερος όγκος  των προαναγγελιών αφορά είτε μέτρα που θεωρούνταν αυτονόητα και είχαν προεξοφληθεί από την αγορά, είτε παρατάσεις μέτρων που ήδη ίσχυαν.

Παλιά κάτι τέτοια επικοινωνιακά κόλπα τα λέγαμε «αμερικανιές».
Τόσο παλιά όσο οι μαυρόασπρες ταινίες του Ρήγκαν.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Αμερικανός Σύμβουλος προεκλογικής και πολιτικής στρατηγικής Σταν Γκρίνμπεργκ – που αγνοεί παντελώς τις ρίζες της φυλής- παρότρυνε τον πρωθυπουργό να  στηθεί στη μέση του πουθενά, σε ένα χωράφι στο Δαμάσι, για να ανταμώσει υπερτυχαία έναν γελαδάρη και τρεις κάμερες.
Με την εικόνα να θυμίζει στίχους Λουκιανού Κηλαϊδόνη: Ολόγυρα βουβάλια, χιλιάδες κεφάλια, στη μέση εσύ… Μόνο μουσική υπόκρουση δεν υπήρχε με το «Είμαι τρελός καουμπόι, χόι χόι χόι, έχω δυο μέτρα μπόι, χόι χόι χόι»…
Κάποιοι του κόμματός του σχολιάσαν ότι έμοιαζε σαν σκηνή κομμένη από γουέστερν με Terence Hill και Bud Spener.

Ξεχνά ο κύριος Μητσοτάκης ότι εδώ δεν είναι Αμέρικα, αυτός δεν είναι ο Ομπάμα, ούτε καν ο Ρήγκαν. Κι ότι όλη αυτή η στημένη καρικατούρα αποκαρδιώνεται ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους του. Πάντως κάποιος στο επιτελείο της επικοινωνίας του πιθανόν τον εχθρεύεται… Δεν εξηγείται αλλιώς.
Κατά τ΄άλλα επισκέφτηκε κτήμα νεοδημοκράτη στα Φιλιατρά, που καλλιεργεί αγγούρια. Και στοχαστικά τον ρώτησε με τι τα μαζεύουν. No comments…

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ