Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

«Η ομπρέλα του Wiltcher’s» στο Μαξίμ…

Ομπρέλα Mητσοτάκη στο twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν κατέχεις το σπίτι του Βολταίρου, κατέχεις κι ένα savoir faire. Δεν πας σε δημόσια κηδεία, με τον τίτλο του πρωθυπουργού κρατώντας ομπρέλα ξενοδοχείου.
Μπορεί οι ομπρέλες των lux ξενοδοχείων να είναι άκρως προστατευτικές αλλά σήμερα ούτε καλαπόδια έριχνε, μήτε δεν μπορεί να διαθέτει μία της προκοπής για τέτοιες περιστάσεις. Χωρίς το λογότυπο τού πολυτελούς ξενοδοχείου Steigenberger Wiltcher, των Βρυξελλών.
Επόμενο ήταν λοιπόν να υπάρξει πληθώρα σχολίων στα social media.

mitsotakis umbrella 5

mitsotakis umbrella 2

Πολλές φορές ο πρωθυπουργός δίνει την εντύπωση ότι κάνει του κεφαλιού του. Κι ότι δεν τον προστατεύει κανείς. Να τον αποτρέψει όταν κάνει θεσμική επίσκεψη σε νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης, με την κοινωνία σε βαθιά ανησυχία, να ανεβάσει στο Instagram φωτογραφία αγοράζοντας τσουρέκια σαν τον τελευταίο Αθηναίο τουρίστα.
Όταν η χώρα έχει ανάψει και καίγεται, να του πει «δεν ανεβάζουμε φωτογραφία από παραλία της Κρήτης με το μαγιό. Ούτε αράζουμε στη βουλή ενώ η συζήτηση αφορά τις πυρκαγιές που έχουν αφανίσει χιλιάδες στρέμματα κι εκατοντάδες κατοικίες σταυροπόδι με τα χέρια απλωμένα στις καρέκλες λες και είμαστε σε καφενέ και συζητάμε για τον Εδεσσαϊκό, ούτε όταν καθόμαστε μπροστά στο φέρετρο του νίκη Θεοδωράκη».
Αυτός εξ άλλου εξηγούσε από τα έδρανα της βουλής τι ορίζει την μεσαία τάξη. Δεν την ορίζει το οικονομικό της εισόδημα αλλά το γεγονός ότι γνωρίζει «σε ποια περίσταση φορά γραβάτα», είχε πει.

mitsotakis umbrella 3

mitsotakis umbrella 7

mitsotakis umbrella 4

mitsotakis umbrella 6

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε σε αυτή τη θέση επειδή απλά έτυχε να γεννηθεί στην οικογένεια Μητσοτάκη. Κι επειδή το 39,85 των ψηφοφόρων είναι ή ανιστόρητο ή ακροδεξιό ή έχει μνήμη χρυσόψαρου. Εξαιρούνται φυσικά οι έχοντες το συμφέρον να ψηφίσουν τον πλέον ανίκανο πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Δεξιά στην Ελλάδα, από εποχής ΕΡΕ.

Άκρα του τάφου σιωπή

Κατά τ’ άλλα άκρα των μίντια σιωπή από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του Μητσοτάκη όταν έφτασε στην εκκλησία. Αλλά και για τον εκνευρισμό και τον διάλογο που είχε με τον Γενικός Γραμματέα του ΚΚΕ στον οποίο έσπευσε να ρίξει την ευθύνη των αποδοκιμασιών. Μα στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκης πήγε ο ευλογημένος. Μήπως δεν ξέρει ποιος λαός τιμά τον μουσικοσυνθέτη;…

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ