Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: «Fallmerayer σε ψάχνουμε»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μακάριες οι χώρες που έζησαν μακροχρόνια ειρηνική κοινωνικοπολιτική ζωή. Που η ιστορία τους δεν κουβαλά τσίγκινα φέρετρα, κομμένα μέλη και θανατικό μέσα σε κτίσματα με φούρνους και καμινάδες.
Μακάριες οι γενιές που δεν γνώρισαν τον πόλεμο, δεν χρειάστηκε να αντιταχθούν στον οιοδήποτε εχθρό και ν’ αγωνιστούν σαν ήρωες.

241264712 2939344059611849 4466413862527983334 n

Κάθε νορμάλ άνθρωπος ονειρεύεται μία φυσική κοινωνική ζωή. Δεν ονειρεύεται κρεατομηχανές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Που αγαλλιάζει με τις πολεμικές ιαχές, τα νεκρά τρυπημένα σώματα, το θανατικό, την οδύνη του ανθρώπου και νιώθει ευχαρίστηση στη θέα οιουδήποτε μακρύκανου όπλου. Από σάρισα μέχρι τουφέκι, κι από γιαταγάνι μέχρι πυροβόλα ΡΑΚ 35/36.

Θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στην εύκολη ανάλυση που συνδέει την προέκταση του αντικειμένου με το σώμα επιμηκύνοντας στο φαντασιακό ένα «κοντόκανο» μέλος, αλλά αυτή είναι δουλειά τής επιστήμης.
Θα περιοριστούμε λοιπόν στη διαπίστωση ότι ο άνθρωπος είναι πολεμοχαρής. Και σουλουπώνει αυτή του την αγάπη με το ένδυμα της «ένδοξης ιστορίας μας». Επιλέγοντας βέβαια πολύ προσεκτικά ποιους μαχητές θα κατατάξει στο εμπόλεμο εικαστικό photoshop. Προς θεού όχι κάποιον που φορά δίκοχο του ΕΛΑΣ να πολεμά τον φασισμό, αλλά έναν ιππότη(!).

Ταγματασφαλίτη ξέχασε να βάλει στο κάδρο ο καλλιτέχνης, να χαρεί ακόμα περισσότερο ο βουλευτής, γνωστός για τις πολιτικές του αδυναμίες. Πάντως το κοινό σχολίασε ότι «Σαν εξωφυλλο Bolt Thrower είναι». Κι ότι πρόκειται για το «Τέλειο εξώφυλλο για πλέι στέισιον»…

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ