Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Καρυδιές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φύτευε ο Αποστολάκης που ο Μητσοτάκης ήθελε να τον κάνει υπουργό του!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιδιαίτερα στενές σχέσεις όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα στελέχη του είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Σχέσεις τόσο καρδιακές που είναι να απορεί κανείς πως ο Στέλιος Νικηφοράκης πίστεψε ότι θα μπορούσε «να τουμπάρει» τον Ρεθυμνιώτη πρ. υπουργό και πρ. αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Νικηφοράκης φέρεται να ήταν εκείνος που συνάντησε τον Ε. Αποστολάκη σε ξενοδοχείο του Συντάγματος στις 23 Αυγούστου και ξεκίνησε τις ζυμώσεις για την υπουργοποίηση.

Ο Στ. Νικηφοράκης ήταν στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν ο εκδότης του Κήρυκα Χανίων (για τον οποίο ο πρωθυπουργός πήρε δάνειο που δεν αποπλήρωνε επί 10 χρόνια…), διετέλεσε και βουλευτής για ένα διάστημα, ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στην αλήστου μνήμης ΔΗΣΥ, παραμένει δε και σήμερα πρόσωπο με ιδιαίτερο ρόλο στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Ωστόσο το δέλεαρ του υπουργικού θώκου δεν ήταν αρκετό για τον Ε. Αποστολάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε πυκνώσει τις επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 21 Αυγούστου ο Ε. Αποστολάκης φύτεψε καρυδιές στα Ανώγεια μαζί με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Είχε μεταβεί για το μνημόσυνο του Γιώργη Σμπώκου “Ατζαρογιώργη” στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του “Ιδαίου” στην τοποθεσία “Βάρσαμος” στον Ψηλορείτη. Εκεί ήταν που μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και την Ρένα Δούρου φύτεψε συμβολικά μία καρυδιά – το ίδιο έκανε αργότερα και ο Παύλος Πολάκης που επίσης ήταν στην εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Σμπώκου ολοκλήρωσε το ναό του Αγίου Γεωργίου πριν τρία χρόνια στη μνήμη του Γιώργη Σμπώκου “Ατζαρογιώργη”. Η οικογένεια Σμπώκου οργάνωσε μία καθαρά κρητική εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Βασίλη Σμπώκο (που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ).

Μάλιστα ο Β. Σμπώκος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε:

“Ω Θε μου πως μ ’αρέσουν οντέ μονομεριούνε,

σε μνήμης και χαράς ταβλιές, ανθρώποι του φεσιού μου.

Κάδιοι, σεμνοί και ταπεινοί, με ζάλο μυρισμένο.

Περήφανοι κι ατρόμητοι μες στση ζωής τη μάχη”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ