Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Πι-Πι-Πι, ο Πιπίκιος κι οι Πακιστανοί

Από τη Νέα Δημοκρατία στη Χρυσή Αυγή και τούμπαλιν πίσω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας καλά κρατεί. Με την ανοχή της, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων βγαίνει στα κανάλια και διασπείρει fake news. Ενώ του δίνεται βήμα από τα τηλεοπτικά κανάλια για να αναπτύξει το εθνικιστικό του αφήγημα. Πρόσφατα μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι η αναζωπύρωση τη φωτιάς στα Βίλια έγινε από Πακιστανούς εμπρηστές.

enosi efedron

Ευκαιρίας δοθείσης ας απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση στο πάρα κάτω αθώο ερώτημα:
Οι ενώσεις εφέδρων είναι σωματεία ιδιωτών ή έχουν κάποια σχέση με το κράτος; Λόγου χάρη με τον στρατό, την πολιτική προστασία ή κάτι άλλο παρεμφερές;
Αν είναι ιδιωτικά σωματεία, γιατί τότε τους επιτρέπουν να διατηρούν ένστολα τμήματα; Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα το δικαίωμα αυτό το έχουν κατ΄ εξαίρεση μόνο οι πρόσκοποι.
Και κυρίως γιατί τους επιτρέπουν να παρελαύνουν στις εθνικές γιορτές;

Αν όμως έχουν οποιαδήποτε σχέση με το κράτος – έστω και με μορφή οικονομικής ενίσχυσης-, γιατί τότε δεν τον πετούν έξω από εκεί;
Και κυρίως γιατί ανέχεται αυτές οι ενώσεις να είναι φασιστικές φωλιές;
Θυμίζουμε ότι τέτοιους είδους ενώσεις ήταν άτυπα εκλογικά γραφεία τής Νέας Δημοκρατίας, μετά της καταδικασμένης Χρυσής Αυγής και τώρα ξανά της ΝΔ.

pipikios skordeliΣτη φωτογραφία ο Πιπίκιος με τη γνωστή «αγανακτισμένη χρυσαυγίτισα» Θέμις Σκορδέλη, καταδικασμένη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή  διότι κρίθηκε ένοχη για κατοχή για εκρηκτικών.

Ο Δημήτρης Πιπίκιος είναι γνωστός για τη δράση του και τη συμμετοχή σε «φάσεις» του τύπου «διαμαρτυρόμενοι πολίτες στη συνοικία του Αγίου Παντελεήμωνα», με 99% να είναι μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή. Επίσης υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το γνωστό σχήμα «Εθνικό Μέτωπο: Κίνημα Ελπίδας, Φωνή Αντίστασης».

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ