Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Επιτελικό κράτος: Δεν θα εκδράμει αυτό το Σου-Κου

Την ίδια στιγμή το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό, που κακοκάρδισε τον κο Σεβαστάκη, εξαπλώνεται όπως οι φωτιές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Διατάσσονται εκκενώσεις, καίγονται σπίτια. Κάτοικοι απειθαρχούν στις εκκενώσεις και σώζονται σπίτια. Ο πρωθυπουργός τούς δίνει συγχαρητήρια, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία.
  • Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου έκανε ότι δεν γνωρίζει γιατί έχει «φορτωθεί» τον Τσουβάλα και τον Κολοκούρη που συνδέονται άμεσα με την επιτελικότητα στο Μάτι. Μήπως να ρωτήσει αυτούς που του τους επέβαλλαν;
    [Η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κο Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής].
  • Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου αποκάλεσε το Τατόι «Βασιλικά Κτήματα». Έχει μία λογική κι αυτό, θα κηρυχθεί καμία ώρα κυβέρνηση βασιλικών και δεν θα έχουμε που να την ορκίσουμε.

varibobi

  • Ο πρωθυπουργός «άνοιξε» θέση υπουργού για τον Άκη Σκέρτσο ως ανταμοιβή των υπηρεσιών του. Το συνήθιζαν αυτό και στην Αρχαία Ρώμη, να επιβραβεύει ο Ηγέτης τους ακολούθους του με δημόσια αξιώματα. Και το να πολλαπλασιάζεις ως άρτους τα 20 αεροσκάφη σε 74, δηλώνει μια κάποια ιδιαίτερη ικανότητα.
  • Στην Ζάκυνθο επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία στη συνέχεια ακυρώνονται μετά από πιέσεις τοπικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. Η επιτροπή των επιστημόνων σιωπά, ως συνήθως.
  • Την ίδια στιγμή το επιτελικό κράτος άπραγο ενώ πεθαίνουν από ασιτία τα ζώα της κτηνοτροφίας. Μόνοι τους οι πολίτες δίνουν τη μάχη να τα κρατήσουν ζωντανά με πράξεις αλληλεγγύης.
  • Συνεχίζονται να γράφονται ποιήματα για τον υπουργό μηδενικής σοβαρότητας και τη μάνικα.
  • Κι όπως γράφτηκε στα social media: Πρώτη φορά σε κυβέρνηση, η πιο απαιτητική θέση είναι αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου.

parapolitika

Φυσικά η κορυφαία όλων των ειδήσεων, είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αυτό το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα κάνει τις γνωστές εκδρομές σε κάποιο νησί. Όπως  μας πληροφορεί με το πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Παραπολιτικά, θα μείνει στην Αθήνα. Μεγάλη θυσία…

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ