Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δηλώνει πυροσβέστης

Είναι ο Τσακ Νόρις;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η απάντηση του υπουργού ΠΡΟΠΟ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε το ερώτημα αν συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντά του. ήταν προκλητική απέναντι στον άνισο αγώνα που δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες. Το «Και πυροσβέστης και επιτελικός» που δήλωσε ήταν επιεικώς άστοχο.

Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο Χρυσοχοΐδη ότι εκεί που επιχειρούν οι πυροσβέστες δεν μπορούν να φτάσουν οι άσχετοι με το έργο κατάσβεσης της φωτιάς. Είτε είναι υπουργοί είτε πολίτες. Και ο υπουργός είναι άσχετος.

24561599 1 scaled
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Όλες οι φωτογραφίες κατά καιρούς που δείχνουν, από περιφερειάρχες μέχρι διάφορα στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων, να δείχνουν με το χέρι το μέρος που καίγεται και να συνομιλούν με κάποιον υπηρεσιακό αξιωματικό της πυροσβεστικής, βρίσκονται μακριά από την εστία.
Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με τους ίδιους τους πυροσβέστες και μας έχουν πει ότι πάντα είναι αφανείς αυτοί που κάνουν τη δουλειά. Εκτός αν υπάρχει κάμερα στον εξοπλισμό να καταγράφει τις φλόγες

Οι μόνοι που όρμησαν οπλισμένοι με κλαδιά να σβήσουν ό,τι μπορούν ήταν οι ίδιοι κάτοικοι που έβλεπαν τη φωτιά να καίει το βιός τους. Δικό τους ή άλλων. Και οι εθελοντές.
Θα μπορούσε να απαντήσει πως τα επιτελεί κανονικότατα χωρίς φανφάρες ή ό,τι άλλο ήθελε. Όχι όμως να δηλώνει «Και πυροσβέστης και επιτελικός». Το «αμ σαμπού αμ κοντίσονιερ» σε τέτοια ζητήματα δεν ισχύει. Ας αυτοπεριοριστεί επιτέλους αυτή η κυβέρνηση από τις υπερβολές, κι ας αφήσει τη μάνικα ήσυχη γιατί μπορεί να του βγει κάνα… μάτι.

M.D.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ