Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αυστηρά μέτρα μόνο για τη Βουλή και όχι για τα σχολεία- Μειώνουν ξανά τον αριθμό των βουλευτών στην Ολομέλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον σχεδιάζει η Βουλή, κι ενώ η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά τις εισηγήσεις των επιστημόνων για τα σχολεία. Στέλνουν γονείς και μαθητές απροστάτευτους να συνωστίζονται στις αίθουσες αλλά για τους ίδιους, ετοιμάζονται να μειώσουν και πάλι σε 200 τον αριθμό των βουλευτών στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι συνεργάτες του παρακολουθώντας την επέλαση της μετάλλαξης «Ομικρον» σχεδιάζουν ουσιαστικά την επιστροφή στα πρωτόκολλα που ίσχυαν και παλαιότερα στη Βουλή, δηλαδή τη μείωση των βουλευτών στην Ολομέλεια, την επιστολική ψήφο κλπ.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι:

-Μείωση του αριθμού των βουλευτών στην Ολομέλεια σε 200,

-Επαναφορά των ομιλιών των βουλευτών μέσω webex.

-Επαναφορά της επιστολής ψήφου, προκειμένου κατά τη διάρκεια των ονομαστικών ψηφοφορίων να μην υπάρχουν 300 βουλευτές ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

-Τηλεργασία έως 50% για τους υπαλλήλους της Βουλής και παράλληλα θα ισχύσουν τα σχετικά πρωτόκολλα αναφορικά με την επαφή κάποιου υπαλλήλου με κρούσμα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες μετά και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε να ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ