Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Αρχή Διαφάνειας: Άνθρωπος του Μητσοτάκη ζητά εξηγήσεις γιατί υπάρχει αναθηματική πλάκα ότι ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη το 1944! (έγγραφο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενοχλήθηκε από την αναθηματική πλάκα που υπενθυμίζει ότι ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη το 1944! Η Αρχή Διαφάνειας με εντολή του διοικητή της Άγγελου Μπίνη (είναι ένας από τους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη…) ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017, επί δημαρχίας Μπουτάρη, ανάμεσα στον Λευκό Πύργο και το Βασιλικό Θέατρο τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα που αναφέρει: «Μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944».

Τέσσερα χρόνια μετά, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αντί να κάνει κανένα έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, ενδιαφερόταν μόνο για την απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας ότι ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη.

Untitled 17

Έτσι η επιθεωρήτρια Λαμπρινή Κεσανίδου «με εντολή διοικητή» (έχει σημασία ότι το επισημαίνει η ίδια στο έγγραφό της) ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμο αν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες.

Έτσι ζητά τον φάκελο της ανάθεσης και της κατασκευής, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας, τις απαντήσεις σε έγγραφα όσων διαφωνούσαν στην καταγραφή της ιστορική μνήμης – παντού και πάντα υπάρχουν φασιστοειδή – και την αλληλογραφία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ