Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Αισχοκέρδεια με τις μάσκες, στις… καθυστερήσεις το παιχνίδι από τον Αδωνι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφού πρώτα άφησε ανενόχλητους τους κερδοσκόπους να αυξήσουν τις τιμές στις μάσκες σε δυσθεώρητα ύψη και τους πολίτες να υποχρεωθούν να τις αγοράσουν, καθώς τα νέα μέτρα είχαν άμεση ισχύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε δήθεν εξαγριωμένος σήμερα, απειλώντας με βαριά πρόστιμα.

«Έχουμε βρει 16 ηλεκτρονικές σελίδες που αύξησαν την τιμή στις ενισχυμένες μάσκες 40-60%, μέσα σε ένα βράδυ, από την Πέμπτη που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, στην Παρασκευή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το χαρτί ελέγχου και οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν το λόγο της αύξησης διαφορετικά θα τους επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο ανάλογα με το τζίρο της επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, όπως καταγγέλουν πολίτες που έχουν παραγγείλει μάσκες ffp2 και προσπάθησαν να ξαναπαραγγείλουν, οι τιμές υπερδιπλασιάστηκαν.

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι, από Πέμπτη προς Παρασκευή, αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για τα πρόστιμα θα εξαντλήσει τα όρια του νόμου.

Όπως είπε, «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία» ενώ επανέλαβε πως, για όσο υπάρχει πανδημία, αυτή η διάταξη θα επεκτείνεται.

Ενώ όμως υπάρχει αγορανομική διάταξη και ο υπουργός είναι ενήμερος για την αισχροκέρδεια, γιατί ακόμη και μετά την αποκάλυψη της αισχροκέρδειας προειδοποιεί;

georgiadistwmaskes

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ