Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

O Μητσοτάκης παίζει την πανδημία στην… παράταση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνηθίζεται απ΄ όλες τις κυβερνήσεις, όταν είναι Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, να βάζουν και σε άσχετα νομοσχέδια ρυθμίσεις κι όποιον πάρει ο Χάρος, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες. Αυτό, που συνέβη, όμως στο τωρινό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας εν όψει Χριστουγέννων, θα μπορούσε να κερδίσει μάλλον το βραβείο κακής νομοθέτησης.

Καθώς λήγουν συμβάσεις στη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση αντί να δώσει μόνιμες λύσεις, λειτουργεί δίνοντας αλλεπάλληλες παρατάσεις. Τα 32 από τα 38 άρθρα έως και το Δ’ Κεφάλαιο, αφορούν σε παρατάσεις!

Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη, αν δει κάποιος το τσάτρα – πάτρα νομοσχέδιο και πάρα κάτω. Από το Β΄ μέρος του Ε’ Κεφαλαίου κι έπειτα οι παρατάσεις δίνουν και παίρνουν ξανά. Άλλες 26 διατάξεις ως το άρθρο 147, που τελειώνει το νομοσχέδιο, αφορούν επίσης παρατάσεις!

Συνολικά δηλαδή 58 από τις 147 διατάξεις, δηλαδή πάνω από το 1/3 του εν λόγω νομοθετήματος του υπουργείου Υγείας με θέμα: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», αφορούν το πώς βλέπει η κυβέρνηση τη δημόσια Υγεία και πόσο ενδιαφέρεται γι΄αυτήν…

Ρυθμίσεις λοιπόν στην παράταση… μέχρι να βγούμε από την πανδημία κι έτερον ουδέν. Εκτός αν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει έτσι να βγάλει το 18άμηνο, αφού τότε δήλωσε στην Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2022, πως θα κάνει εκλογές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ