Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Γεραπετρίτης δεν κατάλαβε ότι ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε σύγχυση βρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ακούγοντας την πρόταση Τσίπρα στη Βουλή για παραίτηση πρωθυπουργού και εκλογές. Ο υπουργός Επικρατείας δεν κατάλαβε τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε θεωρώντας ότι ζήτησε μόνο παραίτηση του πρωθυπουργού!

Ο Γ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «πράγματα εξαιρετικά βαριά θεσμικά», όπως «να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός χωρίς να ζητηθούν εκλογές. Να θυμίσω στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι ακόμα και αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός ο ίδιος θα λάβει διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας παραίτηση χωρίς εκλογές αναδεικνύει πάντα τον ίδιο συσχετισμό κοινοβουλευτικών δυνάμεων. Ας το διαβάσουμε να το γνωρίζουμε τουλάχιστον».

Έτσι και ο Γ. Γεραπετρίτης μέσα στη σύγχυσή του τροφοδότησε την συζήτηση για αλλαγή του Κ. Μητσοτάκη και εκλογή νέου πρωθυπουργού από την ΚΟ της ΝΔ!

Στον κ. Γεραπετρίτη απάντησε μέσω twitter και ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντάς του ότι αγνοεί τις επιταγές του Συντάγματος. «Ο κ.Γεραπετριτης καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα, επικαλούμενος και εμένα, άγνοια Συντάγματος, γιατί, τάχα, και να παραιτηθεί ο ΠΘ, τίποτα δεν θα άλλαζε, γιατί οι διερευνητικές εντολές θα κατέληγαν στην ίδια κυβέρνηση.
Το άρθρο 38, παράγραφος 1  προβλέπει, αντιθέτως, εκλογές, όπως ζήτησε ο Πρόεδρος μας», έγραψε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ